Home - Koninginnerace 2008 succesPrinten

Op woensdag 30 april was weer de traditionele opening van het seizoen: de koninginnerace.
De dag mag gerust een succes genoemd worden. In totaal waren er 15 boten ingeschreven. Elk jaar groeit het aantal inschrijvingen, wat verheugend is. Daarnaast is het fijn te zien dat ook dit jaar weer een aantal (nieuwe) leden voor de eerste keer meededen. Dat biedt een goed vooruitzicht voor de komende jaren.Gedurende de dag zijn er 3 starts geweest voor 3 verschillende categorieŽn: Laser, Laser Radiaal/Europe en de gemengde klasse. Er was af en toe wat regen, veel en ook wisselende wind, wat regelmatig een mooi spektakel opleverde. Er werd stevig gezeild, veelvuldig sloegen boten om, maar het was vooral sportief en leuk. Vanaf de kant was het met het traditionele oranje-bittertje ook goed toeven, ondertussen kijkend naar de zwoegende zeilers. Voor de liefhebbers: uitslagen en fotoís van de wedstrijden zijn elders op de site te bekijken.
De winnaars van de verschillende categorieŽn waren Bart Houweling (Laser, en tevens dagwinnaar), Peter van Peperstraten (Laser Radiaal) en Thijs Dammers (Gemengd). Het is hen niet gemakkelijk gemaakt, Johan Slot zat Bart op de hielen en Roos Huijgens was voor het eerst in haar nieuwe boot een goede tweede na Peter.
Het was dus een sportieve en gezellige dag, waarin het weer goed heeft meegewerkt. Hopelijk wordt een volgende wedstrijd net zo gezellig en misschien nog wel drukker!

foto's van de koninginnerace 2008 zijn te zien op het webalbum van de ZVO.
ZVO koninginnerace 2008