Home - DOOR DE OGEN VAN PEER VAN AGTPrinten 

Giesbeek 12 & 13 april 2008.

Op vrijdagavond het bootje inpakken. Reservemateiaal mee en natuurlijk een tas met zeilkleding. Je gaat nu eenmaal niet in het 3 delig grijs met zijden stropdas in een Solo zitten. De volgende ochtend nog even naar het weer gekeken, een 3 tot 4 en droog met een temperatuur van 12 graden. Wat wil een mens nog meer in ons natte landje. Vervolgens op pad.Giesbeek is een leuke gezellige haven met goede accomodatie. Nog een laatste kopje koffie en dan om 12:30 uur het water op. De wind was wel wat aangetrokken naar een 5-je, schat ik. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vlak voor de start sloeg ik om bij de overstagmanoevere. Ja lach maar, oorzaak, ik kwam moeilijk tussen de giek en de zwaardkast door. Windvlaag en plat. Dat was een dip in mijn hoogbegaafdheid. Ik startte de eerste race dus met een achterstand. Maar de snelheid zat er goed in en zo kon ik toch nog een heel eind terug komen. Met als extra handicap dat ik accuraat moet zijn op de joystick die soms los raakte van de helmstok. Eigen schuld, had ik die maar moeten tapen. Toch wist ik er nog een zesde plaats uit te halen. Ik was dan ook tevreden.
De tweede race had ik, door reparatie van het helmstokprobleem, 3 min achterstand bij de start. Pech. Tanden op elkaar en varen. Op een race van 40 min wist ik me nog als zevende te klasseren. Niet slecht.
Op zondagochtend waaide het beduidend minder. Redelijke start met een vierde plaats als resultaat. De snelheid was enorm, dankzij mijn nieuwe Molenaar-zeil. Doch ik maakte wat kleine foutjes in mijn enthousiasme, sorry Jacgues, dus er zat meer in. De volgende start resulteerde dat in een derde plaats, hetgeen voelde als een overwinning. Ook de laatste twee races zat de snelheid er goed in. Tijdens de laatste race had ik op de finish nog bijna Anton te pakken. Maar toch, moge de beste winnen !! Proficiat Tjebbe. Toen de, voor mij, vijfde plaats ook nog een prijs opleverde, kon ik mijn geluk niet op. Het voelde echt als een overwinning !!

Rest mij een aantal mensen te bedanken: Als eerste Jaap Jongsma en Pierre Modderman van Zeilmakerij Molenaar. Het eerste zeil voor de Solo is Toppie Joppie !!!
Verder wil ik alle mensen bedanken die deze serie hebben mogelijk gemaakt, zeker degene die op een evenement van alles doen op de achtergrond en meestal annoniem blijven.

Met vriendelijke groet,

Peer van Agt
Solo NED 558

terug