Home - Klusdag 19 april jlPrinten

Op zaterdag 19 april is de eerste klusdag van het nieuwe seizoen geweest. En het was een leuke en succesvolle dag! William had de dag goed voorbereid, en er lagen vele hapklare werkbrokken klaar om uitgevoerd te worden. Voor elk wat wils, en ook hier bleek weer: ZVO’ers got Talent! Met een kleine 20 vrijwilligers zijn vele zaken professioneel aangepakt.Het nieuwe deel van het terrein is schoongemaakt, hekken zijn verwijderd, er zijn rekken geplaatst voor boten en surfplanken, tuin- en ander afval zijn afgevoerd, etc. En iedereen kan nu zien dat we er een erg mooi stuk grond bij hebben gekregen. En dat niet alleen: het is ook een sfeervol stuk waar we als vereniging in de zomer van kunnen genieten. De opslagplaats voor surfplanken en –materialen is opgeruimd en alles is zomerklaar gemaakt, het grasveld ligt er weer keurig gemaaid bij, het terras is geschoond van onkruid en stoelen en tafels schoon gemaakt, de ramen zijn weer spic en span. Een karwei dat niet onvermeld mag blijven (en uitermate zichtbaar is) is het verwijderen van een aantal bomen (en vooral stronken) naast het terras en het verwijderen van de klimop tegen de west-muur van het clubgebouw. Oude bordjes op de muur zijn weer zichtbaar. Er wordt nog nagedacht over een alternatief voor de verwijderde bomen, immers de beschutting is nu geheel verdwenen (sorry Corry….). En last but not least, de culinaire ploeg bestaande uit Rob en Mildred, die de lunch hebben verzorgd, het was heerlijk!

We hebben dus veel gedaan, we waren met een gezellige en grote ploeg, en het weer zat mee. Dat smaakt naar meer. En het moet gezegd, we hebben veel bereikt, maar …… we hebben ook nog veel ‘to do’ op het kluslijstje staan, en dat lijstje wordt ook telkens weer aangevuld. Dat betekent dat we beslist meer klusdagen gaan krijgen. Via de website zullen deze aangekondigd worden, iedereen is alvast uitgenodigd om ook te komen meehelpen.

En tenslotte: William en alle vrijwilligers: enorm bedankt!