Home - vernieuwde ZAZ weer van startPrinten

ZomerAvondZeilen in 2008

Wederom starten we met het zomeravondzeilen op vrijdagavond op 9 mei tot en met 29 augustus.

Dit jaar willen voorafgaand aan de wedstrijden een plateservice (exclusief drank) aanbieden met iedere week een andere maaltijd. Kosten ongeveer €10,00 euro voor volwassenen en €5,00 euro voor kinderen tot 12 jaar. We kunnen deze maaltijden serveren bij minimale afname, iedere week, van 5 volwassenen maaltijden.Op iedere dinsdagavond voor de vrijdagavond wil ik het aantal te serveren maaltijden weten.

Voor de deelname aan de wedstrijden zijn verder geen kosten verbonden.

De wedstrijden worden gevaren van 19:00 uur tot 21:00 uur en het clubhuis is dan geopend van 17:00 uur tot ongeveer 22:00 uur. Vanaf 17:30 worden de maaltijden geserveerd.

De opzet is wederom om op de zomeravonden korte zeilwedstrijden te organiseren voor kinderen en volwassenen.

Voor de kinderen die op deze wijze naast de CWO opleidingen kunnen oefenen in het varen van wedstrijden.

Het varen van wedstrijden is een manier om plezier in het zeilen te houden, zelfvertrouwen te kweken en wie weet een keer met grotere wedstrijden mee te varen zo als de combi-zuid en de Bossche 5.

Bij zeilwedstrijden gaat het er om een aantal vaardigheden te leren zoals de kunst van het starten, omgaan met de weersomstandigheden, regels op het water, trimmen van de boot, tactisch zeilen en wie weet een keer een wedstrijdje winnen.

In eerste instantie is dit voor kinderen mogelijk in de optimisten of pico’s van de zeilvereniging en kan het een stimulans zijn om op termijn zelf een boot aan te schaffen.

Voor de volwassenen is het de kans om een drukke werkweek af te schudden en de gedachten te verzetten in het samenzijn op het water en in het clubhuis van de Zeilvereniging Oosterplas.

Inmiddels is er een Soloteam die met ongeveer 6 boten wil deelnemen aan het vrijdagavondzeilen en groeit ook het aantal Laser zeilers.

Bij iedere wedstrijd wordt gestart voor de optimisten (jeugd) en eventueel in meerdere klassen voor de andere boten.

De tijd wordt opgenomen en aan het einde van het zomeravondseizoen worden er prijzen uitgereikt voor de beste optimisten en voor de beste overige boten.

I.v.m. de vakanties in juli vervallen een aantal zomeravonden. Dit wordt nog nader bekend gemaakt.

De organisatie van de wedstrijden ligt in eerste instantie bij mij maar ik vaar natuurlijk ook graag een wedstrijdje mee.

Ik kan me voorstellen dat de volwassenen, minimaal 2, starten/finishen, rescueboot en bardienst, om tourbeurt deze werkzaamheden vervullen. Er zijn, als het goed loopt, vaak ook kijkers (ouders) die graag een handje uit de mouwen willen steken.

Verdere informatie bij Peter van Peperstraten zvo.zaz@gmail.com

Wat ik verder graag van jullie wil weten:

Om in te schatten of er genoeg belangstelling is om een maaltijd in het clubhuis te gebruiken kun je dit nu al aan mij doormailen. Op een later tijdstip kom ik dan met nadere informatie hier over.
Zijn er nog leden die andere ideeën hebben over het serveren van maaltijden dan hoor ik dat ook graag.
Wie wil en kan er al vanaf 17:00 uur op een vrijdagavond meehelpen om de voorbereidingen te treffen voor het vrijdagavondzeilen en na afloop mee helpen opruimen.

Laat het mij weten op bovenstaand mailadres.

Tot ZAZ