Home - Oude Zakken Race en Bossche 5Printen

Op 16 september was de Oude Zakkenrace op de IJzeren Man, in het weekend van 6 en 7 oktober de Bossche 5.Oude Zakken Race 16 september 2007

Op de ijzeren man namen Toon Paulussen en Peter van Peperstraten deel aan de traditionele Oude Zakkenrace (deelnemers 30 jaar en ouder) georganiseerd door de jeugdcie van de Watersportvereniging IJzeren Man.
Wederom prachtige weer aan de witte stranden met dennenbomen, De Bahama’s van Vught, met een vlagerig windje en plaatselijk windstille handicaprace.
Wegens weinig andere boottypen (tijdens de 1e race, slechts 2 Lasers) werd besloten om in 1 klasse te varen.

De uitslag:

01 Frans en Helena Frederiks (Wayfarer)
02 Loes de Bruyne en Ria Fransen (Wayfarer)
03 Rob en Huub Remmers (Wayfarer)
04 Cor Groothuis en Arnold Olyslagers (Wayfarer)
05 Giel Bloks en Koos Overdijk (Wayfarer)
06 Mart Valentijn en Thea Daldrop (Wayfarer)
07 Maarten en Wilma van Veen
08 Carlo en Wilco Brugman (Hornet)
09 Dirk-Jan Zweers (Laser Standaard)
10 Pim Ceulen en Jan Vlek (Wayfarer)
11 Peter van Peperstraten (ZVO) (Laser Radiaal)
12 Joke Peers en Hans de Bruyne (Wayfarer)
13 Toon Paulussen (ZVO) Laser Standaard)
14 Ron en Janneke van den Hurk (Wayfarer)
15 Theo Janssen (420)
16 Bart-Jan Groothuis (Yamaha)
17 Jaap en Sietse vd meer (Laser 2000)
18 Ans en Ger (Wayfarer)

Bossche vijf op zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Bossche 5

11 boten name deel aan de 32e editie van de Bossche vijf.
Het weer was schitterend echter de wind liet het afweten.
Zaterdag de 1e wedstrijd met weinig wind gevaren, bij de 2e wedstrijd trok de wind aan naar een kleine 3 bft. De 1e wedstrijd op zondag werd uitgesteld i.v.m. wegvallen van de wind en de 2e wedstrijd op zondag werd om dezelfde reden helemaal afgeblazen.
Ondanks het wegvallen van de wind kunnen we wederom terugkijken op een gezellige en uitstekende georganiseerde editie van de Bossche vijf.

Voor verder nieuws , uitslagen en foto’s zie www.bossche5.nl
1e prijs Optimisten naar Thijs Dammers, 2e prijs naar Youri Welmers. Vorig jaar won Youri het Optimistenklassement, de wisselprijs bleef daarom binnen de ZVO.

De deelnemers van de Oosterplas en de volgorde in het over-all klassement open boten:
Sanne Bruijn en Thijs Vloemans (Laser 2)
Dave Doorenbosch (Solo)
Thijs Dammers (Optimist)
Youri Welmers (Optimist)
Ruud Welmers ((Solo)
Peter van Peperstraten (Laser radiaal)
Stef Vughts (Pico)
Marie-Louise Verhaak (Laser radiaal)
Geert Vugts en André (Efsix)
Berend Klein Nagelvoort (Optimist)
Janno van Peperstraten (Pico)

Ondersteuning vanuit de Oosterplas bij de wedstrijden:
Theo van der Linden, Martin Bruijn, Djamayhl de Rijk, William van den Bol, Theo Wentholt, Rob van Dijk en natuurlijk de fans en toeschouwers aan de kant.