Home - 6-7 oktober 2007 : 32e editie Bossche 5Printen 

Beste Bossche 5 vrienden,

Van harte welkom op de 32ste Bossche 5 zeilwedstrijden. Goed beschouwd is het een uniek fenomeen; vijf samenwerkende verenigingen die er al die jaren toch weer in slagen een geweldig evenement neer te zetten.Oorspronkelijk rouleerden de Bossche 5 wedstrijden over het vaarwater van de vijf verenigingen, dit ging in het begin prima omdat we allen met kleine, open bootjes voeren, welke goed te transporteren waren. Zelf ben ik met mijn bootje indertijd op een kinderwagen onderstel achter de bromfiets naar de IJzeren Man gereden. De bemanning had een kant van de mast op de bagagedrager van zijn fiets, de andere kant op een rolschaats.

Voor de eerste wedstrijd op de Ertveldplas werden de boten van de Oosterplas- deelnemers over de Aa-dijk gesleept, in de Aa te water gelaten en met het motorbootje van meneer Jo Jacobs naar de Viking gesleept. De waterkwaliteit in de Ertveldplas was toen beroerd, er dreven zelfs dode varkens en kippen in.

De laatste jaren worden de wedstrijden standaard bij Watersport vereniging de Viking gehouden; de grote deelname en de prima sfeer is het gevolg van de inspanningen en de gastvrijheid ter plaatse. Logisch, dat ik dit evenement graag bij u aanbeveel; in het bijzonder de jeugd van de Bossche (en Vughtse) verenigingen.

Graag tot ziens op 6 en 7 oktober.

Ries Lievens

bron: voorwoord website Bossche 5 http://www.bossche5.nl


Kijk voor inschrijven en overige informatie op de website van de Bossche 5
http://www.bossche5.nl

terug