Home - Inschrijven rescuecursusPrinten

Deze opleiding is bedoeld voor trainers, instructeurs, (jeugd)begeleiders, boeienleggers, wedstrijdbegeleiders, assisterende ouders etc. om hen voor te bereiden op de taak leidinggeven (of assisteren) bij activiteiten op en rondom het water, zoals: wedstrijden, trainingen, instructie of andere activiteiten.
Deze opleiding is tevens één van de drie modulen die hoort bij de opleiding tot Jeugdzeiltrainer. De andere modulen zijn Assistent Jeugdzeiltrainer en Jeugdzeiltrainer.Opleidingsbrochure

3430 GB Nieuwegein
T (030) 751 37 00
F (030) 65 64 783
examens@watersportverbond.nl
www.watersportverbond.nl
Bezoekadres: Wattbaan 31-49, Nieuwegein
Rescue

Cursusinhoud
De volgende aspecten worden onder meer behandeld:
Varen en manoeuvreren met de volgboot, gebruik en bediening van de buitenboordmotor, hulpverlening aan drenkelingen en aan een gekenterde jeugdboot, het uitzetten van een parcours of baan, het organiseren van- en het varen met een sleep. Daarnaast in theorie de onderwerpen: reglementen, sportgezondheid en blessurepreventie, meteorologie en volgboten.

Minimum leeftijd
16 jaar
Cursusduur
18 uren ( in principe) verdeeld over drie dagen.
Cursuskosten 2007
De cursus kost € 105,- voor leden en € 210,- voor niet leden.

Cursusdata en -plaatsen
De data van de cursussen zijn te vinden op onze site www.watersportverbond.nl.
De cursus kan op de eigen vereniging plaats vinden vanaf ±10 deelnemers.

U kunt zich inschrijven via www.watersportverbond.nl.