Home - Tumult op terras ;Jouri Welmers in gevecht.....Printen 

Tijdens het vrijdagavondzeilen op 17 augustus jl is tumult uitgebroken toen Jouri Welmers in een heftig gevecht betrokken raakte.Jouri zien we vaak zeilen en vissen op de Oosterplas. Het vissen was tot op heden zonder groot resultaat gebleven, tot op deze gedenkwaardige vrijdag.

Jouri had een nieuwe strategie gekozen en een gloednieuwe kunstworm aan zijn werphengel bevestigd. Na een flinke worp die tussen de ZAZ-zeilboten terechtkwam was het al snel prijs. Er sprong iets groots uit het water en op het terras kreeg men langzaam in de gaten dat er iets meer aan de haak hing als gebruikelijk.

Toen Jouri de lijn verder binnenhaalde bleek het een enorme snoek van bijna een meter te zijn met een reusachtige bek vol tanden. Met de toeschouwers van de zeilwedstrijd om hem heen probeerde hij de snoek op de kant te krijgen, maar uiteindelijk wist de snoek, die van geen opgeven wilde weten zich met het geliefde kunstwormpje in zijn bek te bevrijden en zwom terug naar de peilloze diepte van de Oosterplas.

Gelukkig konden er nog net foto's gemaakt worden van dit avontuur zodat het bewijsmateriaal voor het nageslacht is veiliggesteld. We kijken met angst en beven uit naar wat Jouri nog meer uit de Oosterplas tevoorschijn haalt.

ps: Tip voor de zwemmers: hou je zwembroek aan!

terug