Home - Jo Jacobs 24 december 1924 – 25 juni 2007Printen

Afgelopen maandag is Jo Jacobs overleden. Jo is jarenlang het gezicht geweest van Zeilvereniging Oosterplas. Samen met mevrouw Cor van Vugt runde hij de bar in het clubhuis.Het achter de bar staan was voor Jo niet vreemd. In 1957 heeft Jo het café van zijn overleden vader overgenomen. Het café heeft hij in de jaren zeventig weer verkocht en trad daarna bij Michelin in dienst.

Jo was een fanatiek wedstrijdzeiler en samen zijn collega modelbootzeilers in de Marbleheadklasse was hij regelmatig bij Zeilvereniging Oosterplas te zien . Hij was ook vaak in de rustige uurtjes aan zijn boot aan het knutselen of met andere karweitjes op de club bezig, want er gaat altijd wel wat kapot. Jo kon dan met weinig middelen, op een inventieve wijze reparaties verrichten.

In augustus 2000 zijn Jo en Cor tot erelid benoemd van de Zeilvereniging Oosterplas. Beiden op leeftijd gingen het toen wat rustiger aan doen. De gezondheid van Jo ging er de laatste jaren niet op vooruit en op 25 juni heeft de Zeilvereniging Oosterplas een gerespecteerd erelid verloren.