Home - Zeilvereniging Oosterplas doet weer mee met KennismakingscursusPrinten

’s-Hertogenbosch 26 mei 2007

Vandaag hebben weer 30 kinderen een kennismakingscursus gevolgd bij de Zeilvereniging Oosterplas.

De cursus is vol, dat is eigenlijk altijd zo. Al jaren werkt de zeilvereniging samen met Servicepunt Sport en Bewegen.

In de folder van de naschoolse kennismakingscursussen (KMC) voor het basisonderwijs biedt de vereniging de kinderen de mogelijkheid het zeilen en plank surfen te komen meemaken.Voor het komende seizoen komt er ook een KMC programma voor het voortgezet onderwijs. De Zeilvereniging Oosterplas doet ook dan zeker mee. Onze zeilvereniging heeft met leerlingen van het St.Janslyceum al een try-out achter de rug, een positieve ervaring voor alle partijen.

Een dagje zeilen en surfen op de Oosterplas

Er komen op zo'n dag 30 kinderen. Ze worden opgesplitst in twee groepen omdat ze behalve met het zeilen, ook kennismaken met plank surfen. De instructeurs van de vereniging ontvangen ze in het clubhuis en daar krijgen ze dan ook eerst uitleg.
Voor beginners geldt zowel op de plank als voor de boot dat er eerst een klein zeil wordt gebruikt.

Bij het surfen doe je flink beroep op je evenwichtsgevoel; dus eerst oefenen alleen met de plank. De kinderen zeilen in een ‘Optimist’, daar heeft de vereniging er ongeveer 17 van, en zodra het allemaal een beetje lukt, gaat een GROOT zeil erop. Na de lunchpauze worden de groepen omgewisseld.

Uiteindelijk mogen de kinderen zelfstandig, aan een speciale lijn, op die mooie Oosterplas zeilen en surfen. Dat kan niet anders dan een voldaan gevoel geven. Aan het einde van de dag is er nog ruimte voor een extra rondje. Op de plank of in de boot, net wat je het leukste vindt.

De kennismakingscursus begint om 10.00 uur tot 17.00 uur bij de Zeilvereniging Oosterplas aan de Rijnstraat.

Andere data van deze zeil- en surfcursus: 9,16 of 23 juni.

Kijk voor meer informatie in het menu bij SPORTSTIMULERING

meer foto's zijn te vinden bij FOTOALBUM