Home - Terugblik wedstrijd-training Optimisten Ophoven 2007Printen

Op 28 en 29 April is Regio-breed een wedstrijd-trainingsweekeinde voor beginnende en gevorderde Optimist-wedstrijdzeilers gehouden. Het weekeinde werd gehouden te Ophoven bij Sail-center Limburg.Maarten Bruijn blikt terug op een geslaagd weekend.
In het weekend voorafgaand aan koninginnendag vond er een training plaats bij Sailcenter te Ophoven, net over de grens in Belgie. Doel van dit trainingsweekend: voorbereiding op het combizuid seizoen. In totaal waren er 24 aanmeldingen. Deze groep werd opgedeeld in 4 kleinere groepen.

De A groep. Zij werden getraind door Han Boterman. KNWV bondstrainer. In deze groep werd de Oosterplas vertegenwoordigd door Yoeri Welmers.
De B groep. Zij werden getraind door Marijke Kleinstra.
De C groep. Zij werden door mij getraind. In deze groep was de Oosterplas opnieuw vertegenwoordigd door Mees.
Daarnaast was er nog een 2e C groep met ook aanstormend talent.

Er werd dit weekend gevaren op een van de grindgaten aan de Maas. Een erg mooi en voor Limburgse begrippen groot gebied. Verschillende onderdelen van het wedstrijdenzeilen passeerden de revue.

De zaterdag begon erg mooi maar warm. Met windkracht 2 en 28 graden begon de gehele groep aan een grote wedstrijd. Tijdens deze krachtmeting kon het niveau bepaald worden door de trainers waarna de definitieve groepen werden vastgesteld. De gehele zaterdag is er actief gezeild met de warmte. Klokslag 4 vertrok de jeugd weer naar de zeilschool. Daar konden zij aanschuiven voor het avondmaal waarna het avondspel zou starten. Vervolgens is iedereen zijn bedje op gaan zoeken in de zeilschool sailcenter Limburg.

Zondag begon de dag weer vroeg. Wederom zou het een mooie dag worden. Met windkracht 3/4 en ongeveer 25 graden was het goed vertoeven op het water. Met deze omstandigheden konden er veel onderdelen behandeld worden. Nadat iedereen zijn lunch achter de kiezen had ging het weer richting water. Er was nog een uur trainingstijd over om voor te bereiden op de grote wedstrijd. Deze wedstrijd diende als afsluiten van een weekend lang hard trainig. Dit is natuurlijk de ideale manier geleerde vaardigheden in de praktijk te testen.

Na 2 dagen konden de trainers al snel concluderen dat er goed gezeild is. Dit beloofd nog wat voor het komende combizuid seizoen. Het goede nieuws is dat er meer trainingsweekenden volgen ter voorbereiding op de combi. Houdt hiervoor de volgende internetsites in de gaten; www.zv-oosterplas.nl en www.combizuid.nl

Ik zie iedereen graag terug op een van de combidagen.

Maarten Bruijn