Home - ZVO-ers naar WK Masters in EngelandPrinten

Binnenkort vertrekt een team van ZVO naar de WK Masters in Engeland. Er zijn 360 deelnemers uit 33 landen, er zijn 24 Nederlandse deelnemers waarvan 5 van ZVO. Van onze vereniging doen mee: Bart Houweling, Johan Slot, Jack de Rijk, Dirma Eisinga en Peter van Peperstraten (zie foto). Zij vertrekken 10 september naar Engeland met hun Lasers om de ZVO te promoten. Er wordt gevaren bij Hayling Island. De voorbereiding is in volle gang. Er wordt getraind in de Lasers, de condities worden op peil gebracht en de Lasers nagekeken, verbeterd en van de nieuwste snufjes voorzien. Het getijde en de stroming is een beeld gebracht, Johan heeft de situatie ter plekke bekeken. En de ervaringen worden gedeeld. Zondag is nog een laatste bijeenkomst bij ZVO om de Lasers in te pakken en op de trailers te plaatsen.

Bart, Johan, Jack, Dirma en Peter in de voorbereiding

Van Oosterplas naar Hayling Island

Op weg naar het WK Laser masters 2010

Van 11 t/m 19 september vinden er op Hayling Island, Hampshire in Groot Brittannië  de wereldkampioenschappen zeilen in de Laserklasse voor masters plaats.

De Laser is verreweg de meest populaire eenmansboot ter wereld voor zowel kleine wedstrijden op binnenwateren als de Olympische spelen.
Ditmaal is het Kanaal tussen Hayling (schier)eiland en het eiland White de wedstrijdlocatie. Hier spelen naast de wind ook de golven en getijdenstromingen een rol van betekenis.

Maximaal worden er 400 deelnemers toegelaten uit heel de wereld. Totaal doen 33 landen van 6 continenten mee aan deze zeilwedstrijd.

Van de Zeilvereniging Oosterplas hebben Dirma, Bart, Jack, Johan en Peter zich ingeschreven en zijn toegelaten door de International Laser Class Assocation, afgekort ILCA. Vier deelnemers in de leeftijdscategorie 45 t/m 55 jaar (master) en één deelneemster in de categorie 35 t/m 45 jaar (aprentice)
Totaal varen er 21 deelnemers uit Nederland mee.

Afgelopen juli is er een specifieke trainingsweekend op zee geweest, voor de vijf leden van de Zeilvereniging Oosterplas onder leiding van een ervaren wedstrijdzeiler.

De deelnemers varen verder regelmatig clubwedstrijden bij de ZVO en plaatselijke wedstrijden, o.a. de winterwedstrijden bij watersportvereniging de Viking, regionale, landelijke wedstrijden en hebben, met hemelvaart, deelgenomen aan het Open Nederlands Kampioenschap Masters voor Lasers op de Gouwzee met Monnickendam als haven.

Informatie over het WK en het volgen van de wedstrijden:
www.sailracer.co.uk/laserworlds/masters

Trainingsrondje van de senioren in Hayling island:
www.youtube.com/watch?v=-AWdsHsjxq8

Informatie over de Laserklasse:
www.laserklasse.nl