Home - Wonderbaarlijke afsluiting van de WinterwedstrijdenPrinten

Wonderbaarlijke afsluiting van de Winterwedstrijden, editie 2010 2011, op de Ertveld Plas met Overall Wisseltrofee voor open boten in handen van ZVO zeiler.

Peter van Peperstraten in de Laser Standaard kreeg zondag 20 maart tijdens de prijsuitreiking onverwacht de overall prijs voor open boten in zijn handen gedrukt. Waarschijnlijk  is hij de enige in het deelnemersveld van alle klassen, in de open boten, die min of meer constant gevaren heeft.

Ook Dirma Eisenga in de Laser Radiaal was uiteindelijk succesvol door de 1e plaats te behalen in haar klasse.

Bij de kajuitjachten ging de Overall Wisseltrofee naar Mark Meijs in een Soling.

Peter behaalde dit resultaat dankzij een combinatie van factoren. Deelnemers die meerdere malen, om diverse redenen, een wedstrijd hebben overgeslagen en/of uitstapjes naar een andere klasse hebben gemaakt. Deze combinatie van factoren in getallen uitgedrukt waren waarschijnlijk doorslaggevend voor de rekenmeesters. Verder behaalde Peter een hattrick aan prijzen op deze laatste zonnige en windluwe wedstrijddag.

Eerst de dagprijs door naar de 1e plaats in zijn klasse te dobberen, de 3e plaats te behalen in het totaalklassement van zijn klasse en daarna de 1e prijs overall. Hoe kan dat? Er moest minimaal 4 wedstrijden in een klasse worden gevaren.

Niet gerekend op deze stortvloed aan prijzen moest er op de fiets wat ruimte worden gemaakt en werd de tocht zwaarbeladen richting Oosterplas ingezet. Het zal niet eenvoudig zijn om deze trofee volgend jaar te verdedigen.

Deze editie van de Winterwedstrijden was weer prima georganiseerd en zijn er ondanks tegenvallers, ijsvorming en hoog water, toch weer 6 wedstrijden gevaren. De wedstrijdleiding van de Winterwedstrijden heeft zich voorgenomen om in de volgende editie ook een aantal verbeteringen aan te brengen zoals bijvoorbeeld drijvende boeien om een serieus kruisrak te kunnen varen.

Het zou natuurlijk leuk zijn om de volgende editie met een grotere afvaardiging van de ZVO deel te nemen aan de winterwedstrijden.

Meer weten ga naar www.wsvviking.nl  - activiteiten - winterwedstrijden.