Home - Schaatsen op de Oosterplas in 2012Printen

Er is dit jaar weer geschaatst op de Oosterplas. Vanaf vrijdag 10 t/m zondag 12 februari was de zeilvereniging Oosterplas daarom extra geopend. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers werd het een historisch gezellig weekend. In verband met de intredende dooi is een extra opening van het clubhuis niet voorzien. Foto's van dit weekend zijn terug te vinden bij FOTOBOEK in het menu.

Schaatsen op de Oosterplas geschiedt op eigen risico. Zeilvereniging Oosterplas aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. Let ten alle tijden op de veiligheid voor uzelf en uw medeschaatsers. Op het terrein van de ZVO zijn de huisregels van de ZVO van toepassing.

update 12 feburari 2012 : Laatste vorstdag?

Het ijs heeft inmiddels een elfsteden-waardige dikte gekregen. Onofficieel is de Oosterplas uitgeroepen tot het mooiste ijs van den Bosch. Vanaf de kant lijkt het alsof op het midden van de plas geen ijs ligt, maar hier ligt juist spiegelglad massief zwart ijs. Voldoende redenen voor velen om met slee, schaats, surfplank, zeilboot, kinderwagen, kite en schaatsfiets het ijs op te gaan. Bij FOTOBOEK op de website zijn de eerste fotoimpressies te zien.

Vandaag blijft het overdag nog vriezen, maar vanaf morgen gaat de temperatuur omhoog om voorlopig niet meer onder het nulpunt te komen. Is het vandaag de laatste kans om te schaatsen? Het is niet te hopen, maar grijp die kans! De ZVO is vandaag dan ook ook weer de hele dag open.

update 11 februari 2012 : prachtige winterdag.

Vandaag is het een prachtige winterdag, de temperatuur blijft de hele dag onder het vriespunt en de zon schijnt uitbundig. Vanaf 12 uur openen de deuren van het clubhuis.

update 10 februari 2012: heerlijk natuurijs

De ijsvloer ligt er, met een gemiddelde dikte van 11 cm, heerlijk bij. De Oosterplas is sneeuwvrij en op heel de Oosterplas kan geschaatst worden. Op grote delen van de plas ligt schitterend zwart ijs. Enkele 'continentale' scheuren over de plas laten zien dat ijs werkt. De condities zijn optimaal, de ZVO is vanavond open.