Home - Koninginnerace 2013Printen

30 april 2013: een bijzonder datum: Willem Alexander neemt het stokje over van z’n moeder. Dit nieuws heeft de meeste Nederlanders wel bereikt. Maar een belangrijke onderdeel van het Abdicatie-protocol, heeft de media nog niet bereikt: Opening van het zeilseizoen op de Oosterplas, door de inmiddels fameuze “Koninginnerace”. Als zeilers weten we dat Beatrix ons een warm hart toedraagt, getuige haar jaarlijkse tochtje op “De Groene Draeck” (waarbij ze helaas niet draagkrachtig genoeg is om zelf het onderhoud te betalen…). Maar wat blijkt uit diepgaand onderzoek: Ook Willem Alexander is een fanatiek zeiler, getuige de foto (de kenners onder ons weten natuurlijk gelijk dat dit een Sunfish is!).

Hierbij nodig ik alle leden uit om hun boot weer uit de winterstalling te halen, en mee te doen met de Koninginnerace. Vanaf 10 u kan je je inschrijven voor de wedstrijden, en om 11u is de eerste start. Hulp als vrijwilliger (Wedstrijdleiding, Start / Finish, Rescue-boten) is van harte welkom. Meld je in dat geval even bij mij.

Tot de 30ste april,

Jan Willem Cromwijk