Home - Sterke ZVO bezetting bij afsluiting CombiZuid seizoen in EijsdenPrinten

Dit weekend is de CombiZuid afgesloten met een training en wedstrijd bij De Waolenwiert in Eijsden. Onderaan de Pietersberg, in een bijna buitenlandse omgeving, hebben de zeilers van de Oosterplas zich weer goed laten gelden. Zowel in de dagprijzen, als de overall prijzen, kwamen onze zeilers regelmatig terug: Marijn, Noud, Rik, Jikke, Sander, Tamar, Menno en Hanna zijn allemaal in de prijzen gevallen. Vanwege onduidelijkheid over de ronding van 1 van de boeien, ontstond er in het Splash veld een ware veldslag van protesten. Voer voor juristen, maar voor de gemiddelde zeiler niet meer te volgen. Een goede les voor alle wedstrijdleiders: verander nooit de baan tijdens de wedstrijd… Maar gelukkig heeft het de pret niet kunnen drukken. En veel van de zeilers mogen naar de Combi-finale, op 15 september in Hoorn. Prachtige foto’s zijn te vinden op deze link.
Jan Willem Cromwijk