Home - ZVO nieuwe stijlPrinten

Op zondag 27 oktober was de laatste wedstrijd van dit seizoen; onze befaamde Snertrace.  Het winterseizoen is nu officieel begonnen. Als je geen winterstalling op het terrein hebt afgesproken, dan graag zo snel mogelijk je boot verwijderen, maar uiterlijk 2 november of als laatste 3 november voor de deelnemers aan de wedstrijdtraining. Het terrein moet leeg. Daarom op zaterdag 2 november een extra klusdag.

Want………….

Vanaf 4 November gaat het terrein van de ZVO drastisch op de schop. Op die dag start onze aannemer met het leggen van kunstgras. Niet alleen op de grote botenweide maar ook op het terrein voor het “surfhok”.  Verder wordt de gereedschapscontainer verplaatst en wordt het botenterrein onder de bomen uitgevlakt. Een grote make-over dus die in 2 weken tijd doorgevoerd gaat worden.

Gevolgen………….

Natuurlijk moeten hiervoor alle boten tijdelijk van het terrein.

Vandaar een extra klussendag op zaterdag 2 November.

Alle boten die niet meegenomen zijn moeten dan op het terras worden gestald of op het huidige kunstgras (of steigers). Lesbootjes die nog in orde zijn gaan dan in de botenloods; lesbootjes met onderhoud gaan dan tijdelijk het clubhuis in.
Onze onvolprezen havenmeester is al bezig geweest met het aanschrijven van ligplaatshouders waarvan de trailers niet op orde zijn. In de toekomst zal hier nadrukkelijker op gelet gaan worden. Scheuren in een grasmat door lekke banden en kapotte neuswieltjes groeiden vroeger gewoon weer dicht. Helaas heeft kunstgras deze eigenschap nog niet. We verzoeken eenieder dan ook om er voor te zorgen dat boottrailers en trolleys in orde zijn, voordat ze weer op het vernieuwde terrein gestald worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat trailers een deugdelijk neuswiel hebben en dat trolleys geen scherpe randen hebben die de grasmat kunnen beschadigen.

Waarom………….

Het bestuur heeft gekozen voor het leggen van kunstgras omdat het terrein toch aangepakt moest worden in verband met verzakkingen, mollenplagen en het ontstaan van poeltjes. Egalisatie en drainage werd daarom noodzakelijk.
Onder het motto “dan maar goed aanpakken” en vanwege het beleidsvoornemen het onderhoud terug te dringen is gekozen voor kunstgras. Iedereen kan volgend jaar  zijn zeilen er te drogen leggen en het terrein oogt meteen een stuk netter. Zeker als iedereen meehelpt om het opgeruimd te houden.

Samenvattend vragen we aan alle booteigenaren (inclusief optimisten) het volgende:

•    Heb je geen winterstalling voor je boot op het ZVO terrein geregeld:
Neem de boot dan in het weekend van de snertrace mee of zorg dat deze uiterlijk Vrijdag 1 November van het terrein is.
Voor boten die na Zondag 3 November nog op het terrein gestald staan is liggeld voor de winterstalling 2013/2014 verschuldigd.
•    Heb je wel de winterstalling op het ZVO terrein geregeld (hoofdveld, of achterveld), kom dan zaterdag 2 November om je boot of trailer te verplaatsen naar het terras of een steiger. Indien je verhinderd bent, regel dan iets met een ander lid van ZVO om jouw boot te verplaatsen. De vrijwilligers die zaterdag aanwezig zijn, zijn druk met alle andere voorbereidingen en hebben niet de tijd om ook alle boten te verplaatsen.
•    Gebruik de komende winterperiode om je trailer en/of trolley na te kijken zodat deze in orde is (banden, neuswiel/steun, etc.).
•    Wellicht ten overvloede:
o    boten e.d. dienen gestald te worden op de toegewezen plekken.
o    Nieuwe boten, trailers dienen altijd eerst aangemeld te worden bij de havenmeester, ook als het voor een korte periode is.

We hopen op jullie medewerking om de opknapbeurt van het terrein zo soepeltjes mogelijk te laten verlopen.

Het bestuur van de ZVO