Home - HERTOGRACE en WK LASER MASTERS 2014Printen

Het nieuws is alweer een week oud maar op zondag 21 september heeft Johan Slot de Hertogcup gewonnen.

Deze eerste editie van de vernieuwde Hertograce, één van de Bossche 5 zeilwedstrijden, dit jaar als eendagswedstrijd en volgend voorjaar in april wellicht als tweedaagse wedstrijd. Een oude trofee was weer eens opgepoetst waar onder andere Theo Wentholt op staat vermeld als winnaar van de editie van 1976.

Die Zondag waren we met 5 Laserzeilers bij WV de Pettelaar. Dirma, Jack, Dhjamail, Johan en Peter. Er was sinds weken weer eens wind. Johan was de beste bij de 3 klassen wedstrijden met 6 Laserzeilers, mede door een te vroege start van Jack met het maximum aantal punten voor die wedstrijd tot gevolg. In de finale Medalrace versloeg Johan alle eerst geplaatste deelnemers van de overige klassen op rating. Onder andere van een optimist (Rick), Solo en ISO Topper.

Prima organisatie bij WV de Pettelaar en voor herhaling waard. Johan zal volgend jaar de cup moeten verdedigen.

WK LASER MASTERS 2014

Eind van deze week gaan Jack en Dirma naar het Laser WK Masters in Hyères met rond de 520 geregistreerde deelnemers aan het evenement.

Er wordt gevaren in de leeftijd vanaf 35 jaar tot en met 75 en ouder, in 5 leeftijd categorieën in de Laser Standard, Laser Radial en Laser 4.7.

Daarnaast is er nog een damesklassement.

Op zondag 4 oktober is er een practise race en de overige dagen tot en met 11 oktober zijn er , met uitzondering van 8 oktober, 2 wedstrijden per dag gepland. 8 oktober is een rustdag.

Het evenement is te volgen via de website: http://lasermasters.coych.org/

Johan gefeliciteerd en Jack en Dirma zet hem op.