Home - Wedstrijdstrainingen zeilvereniging Oosterplas en de PettelaarPrinten

De afgelopen jaren zijn zowel de zeilvereniging de Pettelaer (WVP), als de Oosterplas (ZVO), actief geweest in het organiseren van zeiltrainingen voor de jeugd in de regio. Zo organiseert WVP ieder najaar een reeks van vijf wedstrijdtrainingen, die samen de Najaarstraining vormen. ZVO organiseert een wintertraining van november tot april/mei. Dit heeft er onder anderen in geresulteerd dat er in de Combi Zuid (een regionale competitie van 6 wedstrijddagen); weer een actief groepje zeilers is in Splashes en Optimisten. Afgelopen voorjaar hebben WVP en ZVO gezamenlijk een voorjaarstraining georganiseerd, die een groot succes was. Samen sta je sterker en kun je meer vorm, inhoud en continu´teit creŰren in deze trainingen, zowel voor de zeilers als ook voor de trainers. Vandaar dat WVP en ZVO; afgesproken hebben om in de jeugdzeiltrainingen gezamenlijk te gaan optrekken.

Wat is het doel van de trainingen?

De trainingen zijn gericht op wedstrijdzeilen. Dit houdt in dat je simpelweg beter leert zeilen op meerdere vlakken, zoals hoe trim ik mijn zeil, wat is de beste wedstrijdtactiek, hoe moet ik starten, enz.!  Naast de praktijk, zal er ook aandacht zijn voor wedstrijdreglementen.

Voor wie zijn de trainingen?

Deze trainingen staan open voor ALLE verenigingen in de Regio Zuid voor alle jeugd.  De Regionale trainingen zijn gericht op Optimist, Splash, RS Feva, ook zeilers in Laser 4,7 / radiaal,  Laser Vago en Open Bic kunnen zich aanmelden. Ben je ge´nteresseerd in wedstrijdzeilen en wil je dit zelf ook wel gaan doen (bijvoorbeeld na het behalen van je CWO-diploma's)? Dan ben je meer dan welkom! Schrijf je in op het niveau waarin je verwacht het volgende jaar aan de Combi-wedstrijden deel te nemen, dus als je bijvoorbeeld een startende wedstrijdzeiler in de optimist bent, schrijf je je in voor de Optimist-C.

Wanneer en waar zijn de trainingen?

•  Blok 1: Najaarstraining
    • 5 zondagen, te weten 26 oktober, 2, 9, 16 en 23 november
      2 november valt samen met een clubwedstrijd op de ZVO en zal onderdeel zijn van de training.
    • Locatie ZVO.
  • Blok 2: Wintertraining
    • 4 nog nader te bepalen zondagen in december, januari en februari.
    • 1 van deze zondagen zal gezamenlijk aan de winterwedstrijd op de Ertveldplas deelgenomen worden.
    • Locatie ZVO.
  • Blok 3: Voorjaarstraining
    • 4 zondagen in maart.
    • Locatie WVP.

Hoe schrijf ik me in en wat zijn de kosten?

Je kunt je meteen inschrijven voor alle drie de blokken, of per blok.  Je kunt je alleen inschrijven per heel blok, dus niet per trainingsdag. De kosten voor de trainingen zijn voor blok 1 75 euro, blok 2 en 3 60 Euro per blok. Kun je een dag niet, dan worden de kosten echter niet gerestitueerd.

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen voor 14 oktober (voor blok 1) naar Leon (havenmeester@zv-oosterplas.nl)

De kosten dienen voor de eerste trainingsdag overgemaakt te zijn opNL14RABO0121906299 ten name van Zeilvereniging Oosterplas, of op de dag zelf contant betaald te worden. Geef bij de aanmelding aan hoe oud je bent, in welke klasse je zeilt en hoeveel zeil- en wedstrijdervaring je hebt, zodat we een goede indeling van de groepen kunnen maken.

Hoe meer zielen hoe meer vreugde, dus schrijf je snel in. De trainingen kunnen alleen doorgang vinden indien er minimaal 5-8 boten deelnemen en er voldoende trainers beschikbaar zijn. Hoe eerder we weten wie er mee doen, des te makkelijker is het om trainers in te zetten.

BotenLogistiek

We gaan er van uit dat je je eigen boot meeneemt. Boten kunnen tijdens de trainingsperiodes kosteloos op de zeilvereniging gestald worden (voor blok 1, 2 bij de ZVO en voor blok 3 bij de WVP).  Heb je zelf geen boot, maar wil je wel deelnemen, dan hebben ZVO en WVP mogelijkheden om een boot van de vereniging te gebruiken. Neem voor de mogelijkheden en kosten contact op met de vereniging waar je lid van bent (voor de WVP secretaris@wvdepettelaer.nl en voor de ZVO havenmeester@zv-oosterplas.nl).

Hoe ziet een dag er uit?

Start (omgekleed klaar en boot opgetuigd): 9.45 uur.

Lunch zelf mee nemen, er wordt voor soep en een broodje knack gezorgd.

Einde: 16.30 uur.

Wat is de rol van ouders?

We willen ouders graag betrekken bij de zeiltrainingen. De kinderen krijgen les van een ervaren en hiervoor opgeleide trainer. Wel wordt hulp van ouders op prijs gesteld; bijvoorbeeld als walouder ľ bar(soep)ouder of hulp(ouder) voor de trainer.

Waar moet ik op letten en voor zorgen?

• Een goed uitgeruste boot (zie hier voor de eisen hieronder!)
  • Juiste zeilkleding (afgestemd op weer / wind: droogpak, of dik 5 mm wetsuit, muts & handschoenen zijn verplicht)
  • Zwemvest
  • Goed schoeisel (verplicht in de boot!)
  • Schrift en schrijfgerei (voor aantekeningen)
  • Lunch zelf meenemen, je krijgt wel nog soep en een broodje knack!
  • Veel zin om te zeilen!

Verdere tips kun je onder anderen vinden in het Combizuidboekje, dat te downloaden is op de Combizuid site (www.combizuid.nl).

Vragen?

Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar WVP (opleidingwvp@hotmail.nl) of ZVO (havenmeester@zv-oosterplas.nl)

We hopen jullie allemaal te zien op de trainingen.

Bestuur WVP en ZVO.