Home - Voorjaarstraining bij de Pettelaer Printen

Beste zeilvrienden in de Bossche regio,

Zoals de meeste wel weten wordt in de bossche regio winter, voorjaar en najaarstrainingen gehouden. Deze trainingen staan ook open voor zeilers van andere verenigingen. Op deze wijze proberen wij het zeil en wedstrijd klimaat in onze regio op peil te houden. Samen sta je sterker en kun je meer vorm, inhoud en continu´teit creŰren in deze trainingen, zowel voor de zeilers als ook voor de trainers. Vandaar dat WVP en ZVO afgesproken hebben om in de jeugd zeiltrainingen gezamenlijk te gaan optrekken.

De jeugdleden worden in de gelegenheid gesteld om zich met een groep gelijk gestemden voor te bereiden op het aanstaande zeilseizoen.

Wat is het doel van de trainingen?

De trainingen zijn gericht op wedstrijdzeilen. Dit houdt in dat je simpelweg beter leert zeilen op meerdere vlakken, zoals hoe trim ik mijn zeil, wat is de beste wedstrijdtaktiek, hoe moet ik starten, enz.!  Naast de praktijk, zal er ook aandacht zijn voor wedstrijdregelementen.

Voor wie zijn de trainingen?

Deze trainingen staan open voor ALLE verenigingen in de Regio Zuid voor alle jeugd.  De Regionale trainingen zijn gericht op Optimist, Splash, Rs Feva, ook zeilers in Laser 4,7 / radiaal,  Laser Vago en Open Bic kunnen zich aanmelden. Ben je ge´nteresseerd in wedstrijdzeilen en wil je dit zelf ook wel gaan doen (bijvoorbeeld na het behalen van je CWO-diploma's)? Dan ben je meer dan welkom! Schrijf je in op het niveau waarin je verwacht het volgende jaar aan de Combi-wedstrijden deel te nemen, dus als je bijvoorbeeld een startende wedstrijdzeiler in de optimist bent, schrijf je je in voor de Optimist-C.

Wanneer en waar zijn de trainingen?

• We zijn nu aangeland bij het Blok Voorjaarstraining
    • 4 zondagen in Maart en April. Deze training start op 15 maart. vervolgdata zijn op 22 en 29 maart en 5 april.
    • Locatie Zuiderplas, WV de Pettelaer.

Hoe schrijf ik me in en wat zijn de kosten?

Je kunt je meteen inschrijven voor alle drie de blokken, of per blok.  Je kunt je alleen inschrijven per heel blok, dus niet per trainingsdag. De kosten voor de trainingen zijn voor 60 Euro voor deze voorjaarstraining. Kun je een dag niet, dan worden de kosten echter niet gerestitueerd.

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Opleiding@wvdepettelaer.nl. Geef bij de aanmelding aan hoe oud je bent, in welke klasse je zeilt en hoeveel zeil- en wedstrijdervaring je hebt, zodat we een goede indeling van de groepen kunnen maken. De kosten dienen op de eerste trainingsdag zelf contant betaald te worden.

Hoe meer zielen hoe meer vreugde, dus schrijf je snel in. De trainingen kunnen alleen doorgang vinden indien er minimaal 5-8 boten deelnemen en er voldoende trainers beschikbaar zijn. Hoe eerder we weten wie er mee doen, des te makkelijker is het om trainers in te zetten.

BotenLogistiek

We gaan er van uit dat je je eigen boot meeneemt. Boten kunnen tijdens de trainingsperiodes kostenloos op WVP gestald worden.  Heb je zelf geen boot, maar wil je wel deelnemen, dan kun je  een boot van de vereniging te huren (Zowel ZVO als WVP hebben hiervoor boten te huur). Neem voor de mogelijkheden en kosten contact op met secretaris@wvdepettelaer.nl en voor de ZVO Havenmeester@ZV-Oosterplas.nl.

Hoe ziet een dag er uit?

Start (omgekleed klaar en boot opgetuigd): 9.45 uur.

Lunch zelf mee nemen, er wordt voor soep en een broodje knack gezorgd.

Einde: 16.30 uur.

Wat is de rol van ouders?

We willen ouders graag betrekken bij de zeiltrainingen. De kinderen krijgen les van een ervaren en hiervoor opgeleide trainer. Wel wordt hulp van ouders op prijs gesteld; bijvoorbeeld als walouder ľ bar(soep)ouder of hulp(ouder) voor de trainer.

Waar moet ik op letten en voor zorgen?

• Een goed uitgeruste boot (zie hier voor de eisen hieronder!)
  • Juiste zeilkleding (afgestemd op weer / wind: droogpak, of dik 5 mm wetsuit, muts & handschoenen zijn verplicht)
  • Zwemvest
  • Goed schoeisel (verplicht in de boot!)
  • Schrift en schrijfgerei (voor aantekeningen)
  • Lunch zelf meenemen, je krijgt wel nog soep en een broodje knack!
  • Veel zin om te zeilen!

Verdere tips kun je onder anderen vinden in het Combizuidboekje, dat te downloaden is op de Combizuid site (www.combizuid.nl).

Vragen?

Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar WVP Opleiding@wvdepettelaer.nl of ZVO Havenmeester@ZV-Oosterplas.nl.

We hopen jullie allemaal te zien op de trainingen.

Bestuur WVP en ZVO.

Hans Smorenburg