Home - ZVO naar VOR 2015Printen

Hoe vaak komt het voor dat de Volvo Ocean Race naar Nederland komt, en daar een pitstop van 24 uur maakt? Het korte antwoord is: slechts éénmaal in je leven, en dat is heel binnenkort: tussen 18, 19 en 20 juni.

Op 16 juni om 17.00 uur vertrekken de boten vanuit Lorient, Frankrijk voor de 7e en laatste etappe naar Gothenburg, Zweden, en maken dan een pitstop in Scheveningen. De aankomsttijd hangt natuurlijk af van de wind, maar de verwachting is dat de schepen op 18 of 19 juni in Scheveningen binnen varen. Precies 24 uur later vertrekken ze weer in exact dezelfde volgorde waarop ze binnenkwamen.

Daarnaast is er nog een fantastisch festival georganiseerd, zie www.volvooceanracefestivaldenhaag.com
Dit spektakel willen we als Zeilvereniging Oosterplas natuurlijk meemaken, en het is het leukst om dat als Zeilvereniging samen te doen.

In verband met schooltijden, vertrekken we vrijdag 19 juni om 15 uur naar Scheveningen.

Iedereen moet zijn vervoer en eventuele overnachting zelf regelen. Als camping in de buurt kan je kiezen voor camping Duinhorst.

Laat weten of je meegaat, door een mailtje te sturen naar voorzitter@zv-oosterplas.nl.
Hopelijk zien we elkaar op het strand van Scheveningen, en komt Bouwe Bekking en zijn mannen, door het extra zetje vanuit de Oosterplas, weer als in Gothenburg aan.

Jan Willem Cromwijk, Voorzitter Zeilvereniging Oosterplas