Home - Verslag ONK Laser Masters 2016Printen 

Het ONK Laser Masters heeft vorige week plaatsgevonden in Hoorn, onder fenomenale zeil-omstandigheden. De zon scheen volop, de temperatuur tikte de 25 graden aan en de wind kende alle windsterktes tussen 0 en 5 Beaufort.

Verdeeld over vier dagen werden er acht wedstrijden gevaren in twee vloten: Laser Standaard (50 deelnemers) en Laser Radiaal (42 deelnemers).

In de Standaard-vloot voer Jack de Rijk mee namens ZV Oosterplas. Jack vaart goed met harde wind, maar ook met de lichte omstandigheden van de eerste dagen, handhaafde hij zich in de voorste regionen. Aan de wind zijn zelfs de oud-wereldkampioenen bij harde wind niet opgewassen tegen de bootsnelheid van Jack. Voor de wind pakken ze echter nog teveel terrein terug. Jack werd 8e van de 50 deelnemende zeilers in de Laser Standaard en 4e in zijn leeftijdscategorie, waarbij best mag worden opgemerkt dat de nummers 1, 2 en 3 oud-wereldkampioenen zijn. 
ZV Oosterplas was goed vertegenwoordigd in de Radiaal-klasse. Dit jaar voer Bart Houweling voor het eerst mee in de Radiaal. Hij kwam vooral in zijn element, toen de wind de laatste dagen wat meer aantrok.

Dirma Eisenga had in het vrouwenveld een mooie competitie met een Duitse, die net terug was van het WK Masters in Mexico, en enkele Nederlandse dames. De Duitse zag haar voorsprong op de laatste dag slinken, maar behield voldoende afstand, waardoor Dirma op de 2e trede van het vrouwenpodium eindigde.
Peter van Peperstraten voer o.a. tegen zijn oude bootje. Hij had een mooie battle met Martijn (WV de Pettelaer) en James de Belg, die hij beide achter zich liet in het eindklassement.

Tenslotte heeft Djahmayhl de Rijk in de rib meegevaren als onderdeel van het Race Committee.

Uitslagen ZV Oosterplas:
Laser Standaard:
-    Jack de Rijk        : 8e, (4e Grandmaster)
Laser Radiaal:
-    Dirma Eisenga        : 16e (2e vrouw)
-    Bart Houweling        : 24e (13e Grandmaster)
-    Peter van Peperstraten    : 35e (18e Grandmaster)

Voor foto’s en uitslagen, zie: http://lasermasters.nl/results-2016-hoorn

Actiefoto’s (gemaakt door Marianne Lenos & Erik de Vrijer):

Jack


Dirma


Bart


Peter


Djahmayhl

terug