Home - Nieuws  

Zoek je klus uit voor de klusdag op 30 maart
22-03-2019
Op zaterdag 30 maart is de voorjaarsklusdag bij ZVO. Er is weer veel te doen om het gebouw en terrein en de lesboten weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Onze kluscommissie heett weer foto's gemaakt dus iedereen kan een of meer klussen uitzoeken. Daarnaast moet er ook nog wat opgeruimd en schoongemaakt worden. Dus alle hulp is welkom. Vanaf half 10 staat de koffie klaar, voor drinken en een hapje bij de lunch wordt gezorgd. We sluiten af met een drankje en wat te eten. 
We hopen op een grote opkomst.

Kijk in ons album voor alle klussen: ZOEK JE KLUS UIT

Opening zeilseizoen op zondag 7 april!
08-03-2019
De Carnaval is voorbij! De Algemene Leden Vergadering staat gepland (17 maart). De klusdagen staan op de kalender! De Hiswa is geopend!

Dat betekent ook dat het zeil seizoen weer aanstaande is!

Maar………….de traditie wordt doorbroken. We gaan afwijken van Koningsdag. De voorgaande jaren liep de opkomst al terug en nu valt Koningsdag helemaal midden in de voorjaarsvakantie. Daarom organiseren we de openingsdag op zondag 7 april. Een stuk vroeger maar dan duurt het seizoen ook iets langer. Om nog iets van de traditie vast te houden; de oranjebitter staat wel gewoon weer klaar. 

Er staat ons ook een iets andere aanpak voor ogen. Natuurlijk een zeilwedstrijd voor de jeugd en de leden maar om de aanschaf van de 4e Pico te vieren, willen we ook een wedstrijd voor de instructeurs gaan organiseren. Wellicht een wisselwedstrijd Pico/optimisten (bij voldoende animo). Daarnaast gaan we proberen een volleybalveldje in te richten. We strooien geen zand dus het wordt (dit jaar) geen beachvolleybal. We starten pas aan het begin van de middag en willen de avond afsluiten met een gezamenlijke maaltijd. Die laten we verzorgen dus hiervoor dien je je wel in te schrijven. Op de ALV zal de intekenlijst aanwezig zijn. Daarnaast kun je inschrijven via een mailtje aan de secretaris. We gaan daarbij uit van € 15,-- per persoon. 

Het bestuur hoopt op een gezellige opkomst.

Aankondiging Voorjaarsklusdag 30 maart
26-02-2019
Op zaterdag 30 maart is de voorjaarsklusdag bij ZVO. Er is weer veel te doen om het gebouw en terrein en de lesboten weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Onze kluscommissie gaat weer foto's gemaakt dus iedereen kan zijn straks klus(sen) uitzoeken. Daarnaast moet er ook nog wat opgeruimd en schoongemaakt worden. Dus alle hulp is welkom. Vanaf half 10 staat de koffie klaar, voor drinken en een hapje bij de lunch wordt gezorgd. We sluiten af met een drankje en wat te eten. We hopen op een grote opkomst.

Uitnodiging voor de ALV 2019
26-02-2019
Op zondag 17 maart staat de Algemene Leden Vergadering van 2019 gepland. De uitnodiging hiervoor is per mail verzonden. Om 14.00 uur gaan we beginnen, het clubhuis is vanaf half 2 open voor leden. Het verslag van de ALV van 2018 is hier op te vragen.

Op de agenda staan de update van onze statuten deze zijn hier in concept te lezen.


Prettige feestdagen en veel zeilplezier in 2019
22-12-2018
We wensen iedereen prettige feestdagen en willen u tevens uitnodigen op onze Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 1 januari 2019 om 16.00 uur in ons clubhuis.

We doen ook weer een oproep om mee te doen aan de Bosche Nieuwjaarsduik in de Oosterplas op dinsdag 1 januari 2019 om 13.00 uur. Net als als afgelopen jaren verzamelen in het clubhuis van ZVO om 12.00 uur. Na lekker opgewarmd te zijn maken we vanaf het clubhuis samen de oversteek naar het strand en na afloop weer terug. 


Afsluiting zeiljaar met Griekse avond op 24 november
24-10-2018
Het einde van het zeilseizoen nadert met rasse schreden maar dat is helemaal niet erg! Nee, want dat betekent ook dat het weer tijd is voor het bijna jaarlijks terugkerend themafeest en dat houden we op zaterdag 24 november 2018. 

Dit jaar organiseren we een Griekse avond met eten drinken en natuurlijk een optreden van een bekende Griekse zanger! De avond begint om 18.00 uur en eindigt om...... ?? 

Mocht je zin hebben om te komen dan moet je wel vóór 18 november inschrijven want dan hebben we nog tijd om een en ander in te kopen en te bereiden. Als je niet mee wil eten maar wel gezellig langs wil komen om te feesten dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Als je wilt mee-eten bedragen de kosten € 12.50 p.p. 

We zien jullie graag op 24 november, 

Groetjes van de organisatie

Zondag 28 oktober 2018 Snertace
20-10-2018
Op zondag 28 oktober is er weer de jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Nog één keer knallen of gewoon gezellig meevaren. Traditioneel wordt er weer ambachtelijke snert geserveerd tussen de wedstrijden door bij een brandend haardvuurtje. Clubhuis is open vanaf 9 uur en de eerste start is om 11.00 uur. Bij goed zeilweer worden er 3 wedstrijden gevaren in verschillende klassen. Genoeg redenen dus om ook dit jaar weer te komen, weer of geen weer. We hopen op veel deelnemers zowel vanuit de winter wedstrijdtraining als de trouwe Laser zeilers.

Vooraf inschrijven is niet nodig, we zien jullie graag op zondag 28 oktober.

Graag zien we iedereen ook weer met de klusdag op zaterdag 3 november. 


Aankondiging najaarsklusdag zaterdag 3 november
07-10-2018
Zaterdag 3 november is weer de najaarsklusdag. Je kunt weer zelf een klus uitkiezen die je wilt doen. Denk niet, ik ben niet handig genoeg om te klussen, voor iedereen is er iets te doen. We beginnen om 9.30 uur! 

Voor alle foto's NAJAARSKLUSSEN

Voor koffie en drinken wordt gezorgd, zo ook voor de lunch.
Tot zaterdag 3 november!


Uitnodiging burendag op zaterdag 22 september
13-09-2018
Op zaterdag 22 september is het landelijke burendag. Ook Zeilvereniging Oosterplas doet hier aan mee en nodigt de buurbewoners uit om kennis te maken met onze zeilvereniging. Ook alle leden en andere belangstellenden zijn welken op deze dag.


Ook in 2018 start weer de winter wedstrijd training
27-08-2018
Deze zomer hebben weer veel kinderen kennis gemaakt met het zeilen. Hoe leuk is het om wedstrijdjes te varen.Ook dit najaar en winter willen wij een training op zetten om jullie de beginselen van het wedstrijd zeilen te leren. De trainingen bestaan uit het leren starten, boei ronding en een stukje wedstrijd reglement. De trainers hebben nationale en internationale wedstrijdervaring en trainen nu nog steeds op landelijk niveau. Naast de trainingen is het de bedoeling om ook een aantal wedstrijden mee te doen.

Om mee te kunnen doen moet je lid zijn van ZVO en al redelijk goed kunnen zeilen en minimaal het CWO II diploma hebben. Je kunt aan de trainingen meedoen in een Optimist, Laser Pico, of een Splash. Indien je zelf nog geen boot hebt kun je een Optimist, of Laser Pico/4.7 (voorlang de voorraad strekt) van de vereniging gebruiken. 

Trainingsdata: zondag 7 oktober, 25 november, 16 december 2018, 27 januari, 17 maart en 14 april 2019. Reserve dag 12 mei 2019
Wedstrijddata: 13 en 14 oktober Bossche Vijf op de Ertveldplas, 28 oktober 2018 Snertrace en de een tweetal wedstrijden van de Combi Zuid in 2019 (data volgen).
Tijdens deze wedstrijden zullen de trainers van de ZVO jullie ondersteunen. Voor de deelnemers aan het trainingsprogramma zijn er geen extra kosten aan verbonden (los van het inschrijfgeld van de wedstrijden), maar sponsoren wij dit vanuit de ZVO. Wel hebben we eventueel hulp nodig van ouders indien er bootjes vanuit de ZVO naar de wedstrijdplek vervoerd moeten worden. Voor trailers zullen wij zorgen.
Je kunt je aanmelden via : DEZE LINK

Om het programma door te kunnen laten gaan zijn er minimaal 6 aanmeldingen nodig. Dus meldt je snel aan want we gaan tot maar maximaal 12 personen. 

De kosten voor het programma van 6 trainingsdagen zijn als volgt: 
Met boot eigen boot:  € 180 
Met een boot van de ZVO:  € 210 
Je kunt je alleen inschrijven voor het hele programma.

Als er nog vragen zijn horen we dat graag.
Met vriendelijk zeilgroeten, 
Jikke Schol en Youri Welmers.  Zondag 26 Augustus Combi-Zuid bij ZVO
09-08-2018
Op zondag 26 Augustus staat de Combi-Zuid wedstrijd voor de jeugd bij de Zeilvereniging Oosterplas op de planning. Dit jaar zijn er aan de wedstrijd geen inschrijfkosten verbonden. We hopen op meer wind dan we vorig jaar hadden. Afgelopen jaar liet deze ons jammer genoeg in de steek. 
Inschrijven op de dag zelf  kan vanaf 9:00. Palaver zal om 10:00 zijn en de eerste wedstrijd rond 10:45. We proberen 3 tot 4 wedstrijden de zeilen. Al naar gelang de deelnemers zal er in verschillende klasses gevaren worden, Opti A, B , C, Splash en Laser Pico. 

Voor de jeugdleden van de ZVO die mee willen doen maar geen eigen boot hebben is er de mogelijkheid om voor die dag een boot van de vereniging te lenen (Optimist of laser Pico), zolang de voorraad strekt (wie het eerst komt, het eerst maalt). Geef dit dan svp door via de aanmelding, zodat we daar rekening mee kunnen houden. 

Meer informatie over de Combi-zuid wedstrijden kunnen jullie vinden op de onlangs vernieuwde site: combi-zuid.nl

Schrijf jullie snel in en we hopen er een mooie en sportieve dag van te maken. Zon en wind zijn weer besteld, maar garanties zijn er hiervoor helaas niet. 
Graag aanmelden voor woensdag 22 augustus via de link: AANMELDEN COMBI-ZUID. Voor vragen, stuur een mailtje naar havenmeester@zv-oosterplas.nl. 

Het bestuur ZVO

Rabobank Clubkas Campagne binnenkort van start
13-07-2018
Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen leden van Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken hun stem uitbrengen op de vereniging die zij een warm hart toedragen. 

Vanaf 31 augustus tot en met 24 september 2018 kunnen alle Rabobank klanten van 12 jaar en ouder mogen stemmen op onze vereniging. Elke stem verhoogt de bijdrage voor onze clubkas. Alles over de Rabobank Clubkas Campagne lees je op www.clubkascampagne.nl/denbosch


Bent u klant van Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken? Dan ontvangt u een persoonlijke uitnodiging met unieke stemcode waarmee u via deze website uw stem kunt uitbrengen.


Instructeurs ZVO klaar voor de start van de zeillessen
28-04-2018
Nu het voorjaar definitief lijkt te zijn begonnen kunnen we ons weer op gaan maken voor het nieuwe zeilseizoen en de zeillessen bij de ZVO. Afgelopen zaterdag was de eerste instructeurdag bij de ZVO. De meeste van onze enthousiaste groep van instructeurs en hulp instructeurs konden gelukkig aanwezig zijn en de plannen en afspraken voor het nieuwe seizoen werden doorgenomen. Daarnaast werd de vloot van optimisten uit de winterstalling gehaald, nagekeken en klaargemaakt voor het nieuwe zeilseizoen. Iedereen heeft weer veel zin in het nieuwe seizoen en is vastberaden om er weer een succesvol zeiljaar van te gaan maken en we kijken terug op een succesvolle dag. 

Bij de ZVO geeft zeillessen volgens de richtlijnen van het CWO. De planning voor de lesdagen en lesweken vind je onder het kopje zeillessen, je kunt je ook direct hier aanmelden: lnschrijven zeilles. Net als andere jaren doen we dit jaar ook weer me aan Sjors Sportief (link), waarbij kinderen kennis kunnen maken met zeilen en windsurfen.  

Tot slot, we zijn afgelopen najaar weer begonnen met een winter- en wedstrijdtraining op de vereniging. Hier gaan we dit jaar mee door en we zullen ook vaker naast de konings- pannenkoek en snertrace, wat meer jeugdzeildagen en wedstrijden gaan organiseren. Dus, jeugdzeilers houd de site en Facebook goed in de gaten voor onze planning.
Vrijdag 27 april Koningrace
25-04-2018
Vrijdag 27 april is het weer zo ver: De Koningsrace bij Zeilvereniging Oosterplas! Het traditionele begin van het zeilseizoen op de Oosterplas. Zowel voor de geoefende zeilers, als voor de beginners: haal de boten uit de winterstalling en kom naar de ZVO. 
We willen het seizoen beginnen met en vol terras dus kom kijken. We maken er een gezellige dag van. Naast het zeilen willen we beginnen met koffie met een oranje tompoes voor de liefhebbers. Tijdens de lunchpauze staat er een pan koninginnensoep voor wie daar zin in heeft en natuurlijk ontbreekt ook de oranjebitter niet! 

Bij genoeg animo wordt er voor het avondeten ook gezorgd, schrijf je vóór 24 april in zodat we weten óf en voor hoeveel mensen er gekookt moet worden. Dus zeil je mee of eet je mee schrijf je in via Inschrijfformulier Koningdag ZVO 

Vanaf 9.00 uur is het clubhuis en terrein open. De eerste start is om 11:00 uur. Het plan is om 3 wedstrijden te varen (als de wind het toelaat).

We hebben ook nog mensen nodig voor Rescue en Start / Finish, dus als je beschikbaar bent, en je was niet van plan te gaan zeilen ook dan ben je van harte welkom. Kinderen die een CWO cursus hebben gedaan bij de Oosterplas, kunnen op verzoek een Optimist  of Pico van de vereniging gebruiken.


Jan Veltman overleden
21-04-2018
Wij ontvingen het trieste nieuws dat Jan Veltman is overleden. Jan was een betrokken verenigingsman in het bijzonder bij watersport verenigingen. Hij was jaren lang trouw lid en vrijwilliger bij onze zeilclub. Voor de ZVO heeft hij bij diverse klussen zijn steentje bij gedragen. Het kunstgras voor het optimisten rek is ook uit zijn koker en voor velen nog steeds een ideaal zonneplekje. Hij stond mede aan de wieg van de oprichting van de Pettelaer. De laatste jaren heeft hij zich ingezet voor watersport vereniging De Waterpoort waar hij zijn motorjacht had liggen. We zullen hem missen.
Jan wordt maandag middag 23 april om 14.00 uur gecremeerd in Nieuwkuijk. Het is mogelijk een herinnering aan Jan achter te laten op zijn condoleancepagina via: www.paulienuitvaart.nl/condoleance


Verslag ALV 2018
30-03-2018
Op zondag 18 maart was de Algemene Leden Vergadering van 2018. Het verslag van de ALV van 2018 is HIER op te vragen.

Voorjaarsklusdag bij ZVO op zaterdag 7 April
27-03-2018
In tegenstelling tot eerdere berichten is de voorjaarsklusdag bij ZVO op zaterdag 7 april.Er is weer veel te doen om het gebouw en terrein en de lesboten weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Onze kluscommissie heeft weer foto's gemaakt dus iedereen kan zijn klus(sen) uitzoeken. Daarnaast moet er ook nog wat opgeruimd en schoongemaakt worden. Dus alle hulp is welkom. Vanaf half 10 staat de koffie klaar, voor drinken en een hapje bij de lunch wordt gezorgd. We sluiten af met een drankje en wat te eten. We hopen op een grote opkomst. Hierbij de link naar de foto's:  KLUSSEN

Aankondiging voor de ALV 2018
23-02-2018
Op zondag 18 maart staat de Algemene Leden Vergadering van 2018 gepland. De uitnodiging hiervoor is per mail verzonden. Om 14.00 uur gaan we beginnen, het clubhuis is vanaf half 2 open voor leden. Het verslag van de ALV van 2107 is hier op te vragen.


Opening nieuwe seizoen ZVO
04-01-2018
Beste ZVO leden, 
We hebben een uiterst succesvol jubileumjaar afgesloten en het nieuwe jaar 2018 is begonnen. Het jubileumjaar startte vorig jaar, 2017, met de nieuwjaarsduik in de Oosterplas door een aantal fanatieke leden en is als het ware geëindigd met de nieuwjaarsduik van 1 januari jl. Daar tussenin hebben we een aantal mooie hoogtepunten gekend die in het teken van het jubileum stonden: de nieuwjaarsreceptie, vele zeilcursussen, -trainingen en -wedstrijden, een mooi jubileumweekend in augustus met een heuse pubquiz, mooie muziek en het avondzeilen, de verloting van een optimist en de uitreiking van diverse onderscheidingen (waaronder koninklijke). Een prachtig jaar om te herinneren, dit met dank aan vooral de Jubileumcommissie (Hans, Peter van P, Joost, Leon, Inge, Mildred) die ervoor heeft gezorgd dat het allemaal zo goed is verlopen. 

In het afgelopen heeft Jan Willem de voorzittershamer neergelegd. Het bestuur heeft mij gevraagd om in ieder geval tot en met de eerstkomende Algemene Ledenvergadering de rol van voorzitter tijdelijk in te vullen. Dat heb ik graag toegezegd. In de ledenvergadering zal zoals elk jaar de bestuursverkiezing worden geagendeerd. Jullie mogen dan een nieuwe voorzitter kiezen. Ik hoop dat naast mijzelf er andere leden zijn die zich hiervoor kandidaat willen stellen. Niet omdat ik het liever niet doe, maar omdat ik het fijn vind als er iets te kiezen valt. Dat is goed voor de vereniging. Dus als je hiervoor voelt, meld je dan tijdig aan bij het bestuur. 

2018 is begonnen en dan is het weer tijd om vooruit te kijken. Voor elke vereniging is het goed om te proberen om 2 tot 3 jaar vooruit te kijken. We zijn al bezig met het opstellen van een plan voor de komende tijd. Ik kan alvast verklappen dat de belangrijke thema’s gaan over het verder verstevigen van de zeilorganisatie, aantrekkelijk zijn en blijven voor beginnende jeugd en jeugdleden en het versterken van de verbinding tussen de leden binnen de vereniging. We zijn een bloeiende vereniging van bijna 300 leden, een van de mooiste (misschien wel de mooiste) zeilvereniging in de verre omgeving. En dat willen we natuurlijk blijven! In de Algemene Ledenvergadering van 18 maart a.s. zullen we hier meer over vertellen. 

Ik nodig iedereen dan ook uit om naar de ledenvergadering te komen. Speciaal nodig ik daarvoor ook onze jeugdleden uit, ik vind het belangrijk om ook jullie stem te horen zodat we daar ook zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden. Ik zou het heel gaaf vinden als we een druk bezochte vergadering gaan meemaken: hoe meer leden actief meedoen in de vereniging hoe mooier en leuker dat het in de toekomst kan worden. 

Tenslotte roep ik alle leden op om mee te doen aan de klusdag onder de vlag van NL-doet op 10 maart.Houd je mail en Facebook in de gaten, via die kanalen houden we jullie op de hoogte. 

Ik hoop velen van jullie in het komend jaar weer te treffen bij een van onze activiteiten. Namens het bestuur wens ik jullie voor 2018 een gezond, succesvol en plezierig zeiljaar toe!

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie ZVO
22-12-2017
We willen alle leden uitnodigen om mee te doen aan de Nieuwjaarsduik op maandag 1 januari 2018. Verzamelen bij het clubhuis van Zeilvereniging Oosterplas om 12.00 uur vandaar maken we samen de oversteek naar het strand. 

U wordt tevens van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie op maandag 1 januari 2018 om 16.00 uur.Wie doet er mee met de nieuwjaarsduik bij ZVO
08-12-2017
We zijn op 1 januari 2017 ons jubileum jaar begonnen met de nieuwjaarsduik. Dat is goed bevallen. Daarom willen we op 1 januari 2018 ook weer de oversteek maken om mee te doen met een grote vertegenwoordiging van ZVO. Breng je ZVO handdoek en muts weer mee. 
  
BRRRRR…    WIE DURFT! 
Laat via Facebook weten of je mee doet.


Voor informatie over de Nieuwjaarsduik ga naar Bosschenieuwjaarsduik.nl
Let op de website en Facebook van ZVO voor aanvullende informatie.

Wedstrijdtraining bij ZVO
27-11-2017
Zondag 26 november was al weer de 2e dag van de wedstrijdtraining. Meer foto's via Facebook.


Voorzitterswisseling bij ZVO
11-11-2017
Beste ZVO-leden,
 
Zoals jullie weten heeft Jan Willem Cromwijk onlangs afscheid genomen als voorzitter van onze vereniging. Gelukkig blijft Jan Willem in de toekomst betrokken bij de vereniging. Wij hebben ‘officieel’ afscheid genomen tijdens de snertrace en willen hem ook langs deze weg nogmaals enorm bedanken voor zijn inzet voor de club in de afgelopen jaren. Met Jan Willem als stuwende kracht hebben we het zeilen weer meer op de kaart gezet en hebben we in de breedte een ‘gezonde’ vereniging. 

Wij hebben inmiddels Peter Knuvers bereid gevonden om vanaf heden ad interim en tot de aankomende ALV de rol van voorzitter in te vullen. Ad interim, omdat een definitieve keuze alleen via een algemene stemming in de ALV kan worden gemaakt. Peter heeft de intentie om zich in de ALV ook formeel verkiesbaar te stellen, maar vanzelfsprekend kunnen ook andere kandidaten zich hiervoor aanmelden bij het bestuur. Wij wensen Peter heel veel plezier en succes in de komende periode. 

Het bestuur

Beeld van de activiteiten van Jan Willem in zijn tijd als voorzitter van 2002-2007.Najaarsklusdag zaterdag 4 november
31-10-2017
Zaterdag 4 november is weer de najaarsklusdag. Je kunt weer zelf een klus uitkiezen die je wilt doen. Denk niet, ik ben niet handig genoeg om te klussen, voor iedereen is er iets te doen. We beginnen om 9.30 uur!

Voor alle foto's zie NAJAARSKLUSSEN

Voor koffie en drinken wordt gezorgd, zo ook voor de lunch.Tot zaterdag!

JOHAN JACOBS BOKAAL, 50 JAAR ZVO
28-10-2017
5 november gaat het dan gebeuren, de strijd om de Johan Jacobs bokaal met de Marbleheads. 
Met een internationaal deelnemersveld wordt dan gestreden om de bokaal vernoemd naar Johan Jacobs. De geboren en getogen Bosschenaar reisde met zijn eigen gebouwd M door heel Nederland om wedstrijden te zeilen, zo ook natuurlijk bij zijn thuisclub de ZVO. 

Johan gold als trendsetter in de jaren 80 voor het bouwen van M klasse boten met glasvezel en epoxies. Hij maakte ook zijn eigen zeilensets. Het RC zeilen was voor de regio Den Bosch niet zo bekend hoewel er in 1987 toch een heus Europees kampioenschap op de Oosterplas werd georganiseerd met ruim 70 deelnemers! 

De bokaal is door de Zeilvereniging Oosterplas ter beschikking gesteld ivm het 50 jarig bestaan van de club en als erkenning van het RC zeilen met de M klasse bij de ZVO. Hier de link met de deelnemers.  Wedstrijdtraining Oosterplas gaat weer van start
21-10-2017
Deze zomer hebben weer veel kinderen kennis gemaakt met het zeilen. Hoe leuk is het om wedstrijdjes te varen. Dit najaar en winter willen wij een training op zetten om jullie de beginselen van het wedstrijd zeilen te leren. De trainingen bestaan uit het leren starten, boei ronding en een stukje wedstrijd reglement. De trainers hebben nationale en internationale wedstrijdervaring en trainen nu nog steeds op landelijk niveau. 

Om mee te kunnen doen moet je wel al redelijk goed kunnen zijn en bij voorkeur minimaal het CWO II diploma hebben. Je kunt aan de trainingen meedoen in een Optimist, Laser Pico, of een Splash. Indien je zelf nog geen boot hebt kun je een Optimist, of Laser Pico (voorlang de voorraad strekt) van de vereniging gebruiken. Als vervolg op de training kunnen je dan komend voorjaar de geleerde vaardigheden benutten in bijvoorbeeld de clubwedstrijden, of de Combi Zuid wedstrijden (www.combizuid.nl). 

Bij voldoende belangstelling willen we komen jaar proberen om ook meerdere jeugdzeilwedstrijden in het programma van de ZVO in te plannen. 

Data: 12 en 26 november, 17 december 2017, 28 januari, 18 februari en 4 maart 2018 en als reserve dag 22 april 2018 2018.

Je kunt je aanmelden via DEZE LINK
Geef ook even aan of je met een eigen boot of verenigingsboot mee wilt doen en met welke boot. Let op er zijn slechts drie Pico’s beschikbaar vanuit de ZVO. Om het programma door te kunnen laten gaan zijn er minimaal 6 aanmeldingen nodig. Dus meldt je snel aan want we gaan tot maar maximaal 12 personen. 

De kosten voor het programma van 6 trainingsdagen zijn als volgt: 
Met boot eigen boot: € 180 
Met een boot van de ZVO: € 210 
Je kunt je alleen maar inschrijven voor het hele programma.

Als er nog vragen zijn horen we dat graag.
Met vriendelijk zeilgroeten, 
Jikke Schol en Youri Welmers.  

SEE YOU SOON !!! 


lees verder

Einde Jubileumjaar in zicht
15-10-2017
Op zondag 29 oktober is er weer de traditionele afsluiting van het seizoen met de Snertrace. Voor de jeugd de laatste mogelijkheid om kans te maken op de Verenigingsoptimist. 

Nu is het zo dat geen één deelnemer het minimaal voorgeschreven aantal wedstrijden heeft gevaren om in aanmerking te komen voor de verloting van de Optimist. We gaan het daarom als volgt doen. Van Iedereen die heeft meegedaan wordt het aantal keren dat hij/zij heeft meegedaan als lot in een pot te gestopt. Op het einde van de middag, na de prijsuitreiking wordt de Optimist verloot door één van de loten uit een pot te trekken. Verder dient iedereen die kans wil maken op de Optimist ook die zondag aanwezig zijn. 

Om het jubileumjaar een meer aansprekend einde te geven, organiseert de jubileumcommissie op zaterdagavond 28 oktober nog een laatste feestelijke avond in het clubhuis. We willen afsluiten met een Captainsdinner door en voor de leden onder genot van de openhaard, een drankje en een bijpassende muzikale omlijsting in stijl. We kunnen niet uitwijken naar buiten en moeten een beetje schipperen met de ruimte. We stellen het maximale aantal deelnemers daarom op 30 en de avond is alleen bedoeld voor eigen leden (geen introducees).Om het een feestelijk cachet te geven stelt het organiserende comité een dresscode in. Tenue de Ville is gewenst (jeans not allowed). 

Om het een en ander mogelijk te maken kan alleen ingeschreven worden via de mail op zvo.zaz@gmail.com.  Op 25 oktober sluit de inschrijving dus wie het eerste komt…………Geef in de mail aan voor hoeveel volwassenen (a € 10,- pp) en eventuele kinderen (a € 5,- pp) je in wil schrijven.Voor de kinderen serveren wij kip met friet.

En vergeet niet de klusdag van 4 november in je agenda te zetten.

14 en 15 oktober Bossche 5
04-10-2017
Het weekend en van 14 en 15 oktober worden weer de wedstrijden van de Bossche 5 gevaren. Traditie getrouw verzorgt ZVO de begeleiding van de Optimisten met 2 rescuboten. Voor een van de boten zoeken we nog een tweede bemanningslid. Heb je altijd al een keer mee willen varen dan is nu je kans. Graag aanmelden via onze voorzitter of secretaris.


ZVO eert vrijwilligers tijdens receptie 50 jarig jubileum
29-09-2017
Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van zeilvereniging Oosterplas worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Locoburgemeester Jan Hoskam reikt 2 Koninklijke Onderscheidingen uit! Eén aan Carla van Overbeek de andere is voor Peter van Peperstraten! De voorzitter Jan Willem Cromwijk benoemd William van de Bol als ere-lid! Ook de andere vrijwilligers worden bedankt.
Ook kon de jeugd deze dag weer zeilen in een mini pannenkoekenrace.
Foto's van deze dag via: Foto's zeilen en receptie
 Uitnodiging receptie 50 jarig jubileum zaterdag 23 september
15-09-2017
Op zaterdag 23 september staan we samen met vertegenwoordigers van de Gemeente 's Hertogenbosch, het Watersportverbond en de andere watersportverenigingen rondom 's Hertogenbosch stil bij ons 50 jarig jubileum. Voor de jeugd wordt die dag een zeilwedstrijd georganiseerd. Iedereen is welkom om langs te komen.


Wedstrijd voor de jeugd bij ZVO op zaterdag 23 september
15-09-2017
Aan alle jeugdleden van Zeilvereniging Oosterplas, 

Zoals jullie weten is er een Verenigingsoptimist te winnen in dit jubileumjaar. Helaas is een aantal wedstrijden door gebrek aan wind niet doorgegaan. Op zaterdag 23 en zondag 24 september zou oorspronkelijk de Grote Prijs worden gehouden maar daar hebben we in de verschillende klassen te weinig deelnemers voor om dat door te kunnen laten gaan. 

In de plaats daarvan willen een wedstrijd met een feestelijk tintje houden op zaterdag 23 september voor enkel Optimisten en Pico’s

Met name ook voor de jeugd die dit seizoen is begonnen aan een zeilcursus wordt van harte uit genodigd. Eerste start om 12:00 uur en afhankelijk van de wind varen we enkele wedstrijdjes. 

Wil je op 23 september deelnemen en extra kans maken op de Verenigingsoptimist geef je dan op via zvo.zaz@gmail.com met vermelding van je naam, CWO niveau en of je wil varen in een Verenigingsoptimist / Verenigingspico of met een eigen boot. 

Verder is er dit seizoen nog de Bossche Vijf op de Ertvelderplas bij WS Viking op 14 en 15 oktober. Wil je daaraan mee doen geef dat ook door via de mail. 

Als afsluiting de Snertrace op 29 oktober en verloting van de Verenigingsoptimist. Wie de afgelopen twee seizoenen het vaakst heeft deelgenomen maakt ook de meeste kans op de Verenigingsoptimist. Deze Optimist staat opgesteld in het clubhuis links van de haard. 

Tot ziens op 23 september

Te weinig wind om te zeilen
26-08-2017
Helaas gaat de inhaalwedstrijd van de Combi Zuid op 27 augustus weer niet door vanwege het gebreke aan wind. Ook de wedstrijd van de modelzeilers om de Jo Jacobs bokaal gaat niet door. 
Wel wordt het nog lekkers zomers weer dus andere activiteiten op en rond het water zijn wel mogelijk.

Inhaalwedstrijd Combi-Zuid op 27 augustus
20-08-2017
Op zondag 27 Augustus staat de inhaalwedstrijd van de Combi-Zuid voor de jeugd bij de Zeilvereniging Oosterplas op de planning. Hopelijk hebben we die dag meer wind dan in Juni. De inhaalwedstrijd valt samen met het jubileumweekend van de ZVO (50 jaar bestaan) en er zijn die dag nog volop andere activiteiten gepland. Het wordt dus hopelijk een gezellige dag. 

Willen jullie je van te voren aanmelden via onderstaande link, zodat we weten met hoeveel we die dag zijn. Inschrijven op de 27ste kan vanaf 9:00 uur. Kosten zijn 12.50, te voldoen ter plekke bij de inschrijving. Degenen die al bij de oorspronkelijk geplande dag de inschrijving hadden voldaan, hoeven uiteraard geen tweede keer het inschrijfgeld te voldoen. Palaver zal om 10:00 uur zijn en de eerste wedstrijd rond 10:45 uur. We proberen 3 tot 4 wedstrijden de zeilen. Al naar gelang de deelnemers zal er in verschillende klasses gevaren worden, Opti C, B , A, Splash, Laser Pico. 

Naast deelnemende verenigingen uit Zuid-Nederland is er voor de jeugdleden van de ZVO die mee willen doen maar geen eigen boot hebben de mogelijkheid om voor die dag een boot van de vereniging te lenen (Optimist of laser Pico). Geef dit dan svp door via de aanmelding, zodat we daar rekening mee kunnen houden. 

Schrijf jullie snel in en we hopen er een mooie en sportieve dag van te maken. Je kunt je via bijgevoegde link aanmelden LINK NAAR INSCHRIJFFORMULIER Voor vragen, stuur een mailtje naar havenmeester.zvo(at)ziggo.nl

Het bestuur ZVO.

Jubileumweekend ZVO: Meld je aan!
15-08-2017Gedurende het weekend hebben we een springkussen en een waterspel ter beschikking!

VRIJDAG 25 AUGUSTUS
Op vrijdagavond willen we de aftrap geven met o.a. gezamenlijk eten om 18:00 uur, waarbij "pubfood" geserveerd zal worden, gevolgd om 19:00 uur door een pubquiz, waarbij het uiteraard ook om de zeilkennis gaat, met tussendoor live muziek.

ZATERDAG 26 AUGUTUS
Zaterdagochtend starten we met een taartenfestijn met zelfgebakken taart(en) en koffie vanaf 10:30 uur, dus duik de keuken in en laat ons jou bakkunsten zien!

Van 11:00 uur tot 15:00 uur zal er een zeilwedstrijdclinic plaats vinden. Hierin zit een stukje wedstrijdtraining en leuke zeilwedstrijdjes voor de jeugd in optimisten. Alvast ter voorbereiding op echte wedstrijden, zoals de Combi-Zuid op zondag. Deze clinici is uitermate geschikt voor de kinderen die mee hebben gedaan aan de zeilcursus. Uiteraard kunnen jeugdleden van de ZVO die geen eigen boot hebben gebruik maken van een verenigingsboot. 

Zaterdag middag/avond is er vanaf 15:00 een BBQ en een feestavond, waar je kan genieten van live muziek. Tussen 18:00 tot 00:00 uur is er een 6-uurs avondzeilwedstrijd in estafettevorm voor (volwassenen) (één boot met dubbele bemanning). Hierbij is het de bedoeling je boot feestelijk te verlichten. Ook is er een prijs voor de mooist versierde boot, dus haal alles uit de kast!

ZONDAG 27 AUGUSTUS
Op zondagochtend begint de dag met de inhaalwedstrijden van de Combi-Zuid omdat op 18 juni de wind het liet afweten. De Combi- Zuid is een serie van 6 wedstrijddagen georganiseerd door 5 verengingen in Brabant en Limburg. De ideale manier op kennis te maken met wedstrijd zeilen. Ook hier kunnen jeugdleden van de ZVO deelnemen met een verenigingsboot! Eerste start om 11:00 uur. Deze wedstrijd telt ook mee voor de verloting van de verenigingsoptimist.

Tevens is er op zondag nog een extra activiteit met het radiozeilen waarbij wordt gestreden om de Jo Jacobs bokaal.

Meld je aan voor het Jubileum weekend
07-07-2017
Het speciale feestweekend vindt plaats van vrijdagavond 25 t/m zondag 27 augustus 2017.  De voorlopige plannen voor dit feestweekend zijn: 

Op vrijdagavond willen we de aftrap geven met o.a. gezamenlijk eten om 18:00 uur, waarbij "pubfood" geserveerd zal worden, gevolgd om 19:00 uur door een pubquiz, waarbij het uiteraard ook om de zeilkennis gaat, met tussendoor live muziek. 

Zaterdagochtend starten we met een taartenfestijn met zelfgebakken taart(en) en koffie om 10:30 uur. Daarna van 11:00 uur tot 15:00 uur zeil- en trainingswedstrijdjes voor de jeugd in optimisten. Dit alvast ter voorbereiding op de Combi-zuid wedstrijd op zondag. Uiteraard kunnen jeugdleden van de ZVO die geen eigen boot hebben gebruik maken van een verenigingsboot. 

Zaterdag middag/avond is er een feestavond met BBQ en kan iedereen ook weer genieten van live muziek. Aanvang BBQ om 15:00 uur. Zaterdagavond van 18:00 tot 00:00 uur is er een 6-uurs avondzeilwedstrijd in estafettevorm voor (volwassenen) (één boot met dubbele bemanning). Hierbij is het de bedoeling je boot feestelijk te verlichten. Ook is er een prijs voor de mooist versierde boot. 

Op zondagochtend begint de dag weer met de inhaalwedstrijden van de Combi-Zuid omdat op 18 juni de wind het liet afweten. Nu maar hopen dat de wind er die dag wel is. Ook hier kunnen jeugdleden van de ZVO deelnemen met een verenigingsboot. Eerste start om 11:00 uur.
Deze wedstrijd telt ook mee voor de verloting van de verenigingsoptimist. Tevens is er op zondag nog een extra activiteit met het radiozeilen waarbij wordt gestreden om de Jo Jacobs bokaal. 

Gedurende het weekend hebben we een springkussen en een waterspel ter beschikking.E.e.a. is nog onder voorbehoud van wijzigingen, maar de plannen nemen steeds vastere vormen aan. Houd onze website, facebook en de email in de gaten.  

Je kunt je inschrijven, liefst zo vroeg mogelijk, bij voorkeur vóór de zomervakantie, voor de onderdelen: vrijdagavond-eten, pubquiz, BBQ, en 6 uurs estafette via de volgende link: LINK NAAR INSCHRIJFFORMULIER

Ook kun je daarbij opgeven of je een taart wil bakken voor het taartenfestijn.I.v.m. het jubileumjaar hebben we de volgende items laten maken, die te koop zijn in het clubhuis: 

 • Speciale badhanddoek met ZVO logo (20 euro) 
 • Jubileum stickers (klein) (1 euro) 
 • Jubileum stickers (groot) (3 euro)


Zaterdag 24 juni activiteiten rondom de Oosterplas
20-06-2017
Vorig jaar hebben we met het Team ZVO de eerste prijs behaald bij de editie B-Battle 2016. Dit jaar is de obstakelloop wat uitgebreid met hulp van studenten van Fontys Sporthogeschool.De loop is op zaterdag 24 juni tussen 11:00 en 15:00 uur.Dit jaar hebben we het team echter nog niet compleet. Wie helpt ons de eer van de ZVO te verdedigen! Om de lat niet te hoog te leggen stel ik voor om voor de 5 km afstand te gaan. Voor meer informatie zie www.oosterplasdoet.nl. Wil je nog mee doen graag via mail zvo.zaz@gmail.com. Voor vrijdag de Baggerloop zoeken we nog één of twee vrijwilligers om het clubhuis te bemensen. Dit kan ook doorgegeven naar bovenstaand mailadres.Op 24 juni is er na de obstakel loop vanaf 15:00 tot 21:00 uur feest op het strand.Daarna vanaf 21:30 uur FILM OP HET STRAND, waarbij een aantal korte films worden vertoond o.a. van jonge Bossche filmmakers. Neem een matje en picknick mandje mee en sluit de zaterdag af op het zand.18 juni COMBI ZUID bij ZVO
05-06-2017
Beste zeilers 

Op zondag 18 juni staat de Combi-Zuid wedstrijd voor de jeugd bij de Zeilvereniging Oosterplas op de planning. Omdat de ZVO dit jaar 50 jaar bestaat willen we er die dag iets speciaals van maken. Vandaar dat we de dag willen starten om iedereen die deelneemt een ontbijt aan te bieden, waar je je krachten nog kunt versterken voor de wedstrijden. 

Het ontbijt is gepland vanaf 8.00 uur tot ca 10.00 uur in de ochtend. Uiteraard draait het om de zeilwedstrijden. Om ca 10.30 is er voor iedereen, begeleiders, ouders, deelnemers, koffie/fris met gebak. Tussen de middag zullen we voor de deelnemers aan de wedstrijd een lunch verzorgen in de vorm van pannenkoeken. 

Ontbijt, gebak/koffie en lunch worden aangeboden door de ZVO. Willen jullie je wel van te voren inschrijven via onderstaande link, zodat we weten met hoeveel we die dag zijn. Uiteraard draait het die dag om de wedstrijden. 

Inschrijven kan vanaf 9:00. Kosten zijn 12.50, te voldoen ter plekke bij de inschrijving. Palaver zal om 10:00 zijn en de eerste wedstrijd rond 10:45. 

We proberen 3 tot 4 wedstrijden de zeilen. Al naar gelang de deelnemers zal er in verschillende klasses gevaren worden, Opti C, B , A, Splash, Laser Pico. Naast deelnemende verenigingen uit Zuid-Nederland is er voor de jeugdleden van de ZVO die mee willen doen maar geen eigen boot hebben de mogelijkheid om voor die dag een boot van de vereniging te lenen (Optimist of laser Pico). Geef dit dan door via de aanmelding, zodat we daar rekening mee kunnen houden. 

Schrijf jullie snel in en we hopen er een mooie en sportieve dag van te maken. Zon en wind zijn besteld. Graag aanmelden voor Woensdag 14 juni ivm de inkopen AANMELDEN COMBI-ZUID EN/OF ONTBIJT. Voor vragen, stuur een mailtje naar havenmeester@zv-oosterplas.nl. 

Het bestuur ZVOCombi-Zuid weer van start
06-05-2017
De opening van het zeilseizoen op de Oosterplas, de Koningsrace, is prima verlopen, en ik heb weer veel fanatieke (jeugd) zeilers gezien. Als je het zeilen bij ons op de plas een beetje onder de knie hebt, is de volgende stap om zeil-wedstrijdjes te gaan varen in de regio. 
Combi-Zuid is de ideale gelegenheid om wat meer zeilervaring op te doen, en zeilers uit te omgeving te ontmoeten. De wedstrijden zijn heel laagdrempelig, en je leert er enorm veel van. 

De bedoeling van de Combi-Zuid is om daar met een eigen boot aan deel te nemen. Mocht je nog geen eigen boot hebben, dan willen we als zeilvereniging de drempel wat verlagen door een verenigingsboot voor een beperkte tijd uit te lenen. Neem dan even contact op met de Voorzitter of Havencommissaris voor het maken van goede afspraken over het gebruik van de verenigingsboot en de kosten in geval van schade. Het vervoer moet je zelf regelen. 

Het schema van de Combi-Zuid staat op de site van de Oosterplas, en morgen, zondag 7 mei, is de eerste wedstrijd bij R&R ZV Maas en Roer in Roermond. Als je nog meer informatie zoekt, kijk dan even op de site van COMBI ZUID

Heel veel zeilplezier gewenst, 
Jan Willem Cromwijk 
Voorzitter Zeilvereniging Oosterplas

Gezocht nieuwe voorzitter ZVO
06-05-2017
Halverwege dit jaar komt de functie van Voorzitter van ZVO beschikbaar. Het bestuur zoekt op korte termijn iemand die deze functie met veel enthousiasme wil overnemen. 

De belangrijkste taken zijn: 
- contacten met het Watersportverbond en CWO onderhouden 
- contacten met andere zeilverenigingen in de regio en Combi-Zuid onderhouden 
- de kwaliteit van de zeilopleiding bij ZVO borgen 
- voorzitten van de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering   

Hou je van zeilen, en vind je het leuk om wat vrije tijd in onze prachtige zeilvereniging te steken, laat het ons weten.

Gezocht Coördinator zeillessen
05-05-2017
De functie van coördinator zeillessen komt binnenkort vrij. Daarom zoekt het bestuur op korte termijn naar een enthousiast lid die taak op zich wil gaan nemen. De bedoeling is dat dit lid zich gaat bezighouden met de planning en afstemming tussen ouders van nieuwe cursisten en ZVO zeilinstructeurs.  

De voornaamste taken zijn: 
- planning van beschikbaarheid van de instructeurs, 
- daadwerkelijk planning van inzet instructeurs per blok opgedeeld naar CWO-niveau, 
- het bijhouden van de nieuwe inschrijving van cursisten, 
- het bevestigen van de nieuwe inschrijvingen, 
- correspondentie (mail/bellen) met ouders. 

Voor deze functie is geen zeilervaring nodig maar uiteraard wel een pré. Het kunnen werken met Excel en Google docs is wel nodig maar kan zo nodig worden uitgelegd. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met iemand van het bestuur of onze huidige coördinator via email


Breng uw stem uit tijdens de Rabobank clubactie
11-04-2017
De Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank ’s-Hertogenbosch e.O. 

Ook dit jaar doet Zeilvereniging Oosterplas weer mee met de Clubkas campagne van de Rabobank. Als klant van Rabobank ’s-Hertogenbosch e.O. mag je tijdens de Rabobank Clubkas Campagne stemmen op onze club. Breng jouw stem uit van 11 t/m 25 april en kijk wat wij met de steun gaan realiseren. 

Beslis mee en kom in actie via

Een aandeel in elkaar.


Donderdag 27 april Koningsrace bij ZVO
09-04-2017
Donderdag 27 april is het weer zo ver: De Koningsrace bij Zeilvereniging Oosterplas! Het traditionele begin van het zeilseizoen op de Oosterplas. Zowel voor de geoefende zeilers, als voor de beginners: haal de boten uit de winterstalling en kom naar de Oosterplas. Leden die een CWO cursus hebben gedaan bij de Oosterplas, kunnen op verzoek een verenigingsoptimist gebruiken. Dus voor iedereen die zeilen leuker vind dan koekhappen: tot ziens op Koningsdag bij de Oosterplas. 

Vanwege het 50- jarig bestaan willen we dit jaar een speciaal tintje aan de Koningsrace geven. Zo organiseren we onder andere een buffet na de wedstrijd. Om dit zo goed mogelijk te plannen zouden we graag willen dat iedereen zich zoveel mogelijk van te voren inschrijft. Ben je nog niet zeker of je mee wilt/kunt doen, kun je je altijd ook nog op de dag zelf in de ochtend aanmelden.  
Inschrijven voor wedstrijd en of buffet via INSCHRIJVEN KONINGSDAG

De eerste start is om 11:00 uur, vanaf half 10 is iedereen welkom. Het plan is om 3 wedstrijden te varen (als de wind het toelaat). Deze koningsrace telt mee voor de verloting van de verenigingsoptimist. Zie de voorwaarden aangeplakt in het clubgebouw.

P.S. We hebben ook nog mensen nodig voor Rescue en Start / Finish, dus als je beschikbaar bent, en je was niet van plan te gaan zeilen: laat het me even weten. 

ALV 2017
03-04-2017
Op zondag 19 maart was de Algemene Leden Vergadering van 2017. Dit betekent de start van een speciaal jaar voor onze vereniging met diverse activiteiten rondom ons 50 jarig jubileum. Het verslag van de ALV van 2107 is hier op te vragen.

Voorjaarsklusdag bij ZVO op zaterdag 8 April
13-03-2017
Zaterdag 8 april is het weer zover, tijd voor de klusdag van de ZVO. Er is veel te doen om het gebouw en terrein en de lesboten weer klaar te maken voor het seizoen. Onze kluscommissie heeft weer foto's gemaakt dus iedereen kan zijn klus(sen) uitzoeken. Daarnaast moet er ook nog wat opgeruimd en schoongemaakt worden. Dus alle hulp is welkom. Vanaf half 10 staat de koffie klaar, voor drinken en een hapje bij de lunch wordt gezorgd. We hopen op een grote opkomst.

Hier de link naar de foto's: 2017 ZVO Klusdag

Aankondiging voor de ALV 2017
28-01-2017
Op zondag 19 maart staat de Algemene Leden Vergadering van 2017 gepland. De officiële agenda staat hieronder, een belangrijk agendapunt is de viering van ons 50 jarige jubileum. Dit wordt een speciaal jaar voor onze vereniging. Om 14.00 uur gaan we beginnen, het clubhuis is vanaf half 2 open voor leden.  

Het verslag van 2016 is hier op te vragen.Uitnodiging nieuwjaarsduik en receptie op zondag 1 januari 2017
29-12-2016

Jubileum ZVO trapt af met nieuwjaarsduik
18-12-2016
Op 1 januari 2017 is het zover. Bij de Zeilvereniging Oosterplas, opgericht op 5 augustus 1967, gaat dan het 50 jarig bestaan in. 

Dit jubileumjaar willen we voortvarend van start laten gaan met deelname van zoveel mogelijk leden aan de traditionele Nieuwjaarsduik op het strandbad, aan de overzijde van ZVO. We proberen een eigen hoekje te reserveren voor ZVO-leden op het strand.

Start Nieuwjaarsduik om 13:00 uur. 
Aansluitend is er om 15:00 uur nieuwjaarsreceptie in het clubhuis van de ZVO. 

Voor de eerste 20 leden die zich aanmelden op AANMELDEN JUBILEUMDUIK en daadwerkelijk komen opduiken is er een ZVO jubileum-handdoek beschikbaar. Dus wacht niet te lang met inschrijven. Omdat er een aantal zeilwedstrijden niet zijn doorgegaan in 2016 kunnen jeugdleden met deze activiteit daarnaast nog een stempel verdienen om in aanmerking te komen voor de te verloten verenigingsoptimist in 2017.

BRRRRR…    WIE DURFT!

Voor informatie over de Nieuwjaarsduik ga naar Bosschenieuwjaarsduik.nl
Let op de website en Facebook van ZVO voor aanvullende informatie.

In Memoriam Rob van Dijk
23-11-2016
Op “zijn” mosselavond in 2015 kwam Rob met de mededeling dat er iets was geconstateerd waarvoor hij behandeld moest worden. Hij maakte zich wel zorgen omdat hij zojuist zijn zus had verloren. Op de nieuwjaarsborrel moest hij verstek laten gaan en kon ook niet voor zijn befaamde hapjes zorgen. Hij kwam later vertellen dat het niet goed was. Via, via druppelde steeds weer nieuwe brokjes informatie binnen die aangaven dat  het een lange strijd aan het worden was. Net na de zomervakantie schreef Rob zich uit als lid; hij was de dingen aan het regelen. Hij gaf aan dat een succesvolle genezing niet meer mogelijk was. In zijn laatste mailtje gaf hij aan dat hij blij was met zijn opname in een hospice en dat het zwaar viel om nog contacten te onderhouden. Zijn overlijden op 18 november kwam daardoor toch nog enigszins onverwacht. 

Rob kwam geregeld op de zeilvereniging en was een markante verschijning met een opgewekt humeur. Of Rob ooit gezeild heeft is vergeten geraakt maar hij heeft veel meegemaakt in de 50 jarige historie van onze vereniging. Veel van zijn foto’s zijn terug te vinden in ons foto archief. Hij heeft de laatste jaren de mosselavond weer tot een feestavond gemaakt en diverse (nieuwjaars-)borrels van hapjes voorzien. We zullen hem ook via deze hobby’s blijven herinneren.Najaarsklusdag op zaterdag 5 november
30-10-2016
Zaterdag 5 november is weer onze najaarsklusdag. We hebben alle activiteiten weer met afbeeldingen aangegeven. FOTO's NAJAARSKLUSDAG

Je kunt weer zelf een klus uitkiezen die je wilt doen. Denk niet, ik ben niet handig genoeg om te klussen, voor iedereen is er iets te doen. We beginnen om 9.30 uur!
 
Voor koffie en drinken wordt gezorgd, zo ook voor de lunch.Tot zaterdag!
lees verder

November-Oktober Fest bij ZVO
28-10-2016
Hierbij de uitnodiging voor het November Oktober Fest op zaterdag 26 november. Meldt je tijdig aan. 
Aanmelden kan rechtstreeks via mailadres: NovemberOktoberFestNajaarsklusdag bij ZVO op zaterdag 5 november
23-10-2016
Het is weer zover, de klusdag van de ZVO komt er weer aan. Er is veel te doen om het gebouw en terrein weer klaar te maken voor de winter. 

Binnenkort meer informatie.

Snertrace zondag 30 oktober 2016
23-10-2016
Op zondag 30 oktober is er weer de jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Nog één keer knallen of gewoon gezellig meevaren. Traditioneel wordt er weer ambachtelijke snert geserveerd tussen de wedstrijden door bij een brandend haardvuurtje. Clubhuis is open vanaf 9 uur en de eerste start is om 11.00 uur. Bij goed zeilweer worden er 3 wedstrijden gevaren in verschillende klassen. Genoeg redenen dus om ook dit jaar weer te komen, weer of geen weer. Vooraf inschrijven is niet nodig, we zien jullie graag op zondag 30 oktober.
 

Samuel en Menno geslaagd voor hun CWO Instructeurs examen
17-10-2016
Vandaag was Inge Wijfjes van het CWO op de Oosterplas voor het afnemen van PvB's (Proeve van Bekwaamheid) voor het instructeursexamen. Samuel heeft Instructeur 2 Jeugdzeilen gehaald, en Menno Instructeur 3 Jeugdzeilen (al moet ie nog wel 18 jaar worden). 

Samuel en Menno: gefeliciteerd!

Jan Willem

Zeilen en Surfen Kennismakingsles van een dag via Sjorssportief
07-10-2016
Niet bang voor water? Ook niet als het heel veel is! Al eens kennis willen maken met zeilen en surfen. Op 4 zaterdagen in juni organiseren we een speciale kennismakingscursus waarbij je een halve dag mag zeilen in een echte optimist van onze vereniging. Daarnaast mag je nog eens een halve dag proeven aan het surfen. Hiervoor stellen wij ook het materiaal ter beschikking. In ieder geval ook gratis zwemmen in onze mooie zeilplas. Natuurlijk is dit onvoldoende om echt te leren zeilen. Gedurende het zomerseizoen organiseren wij daarom ook zeilcursussen speciaal voor de leeftijden van 8 t/m 13 jaar in de weekende.

De kennismakingsdagen zijn op 3, 10, 17 en 24 juni 2017.

Inschrijven en meer informatie via:  https://www.sjorssportief.nl/Grote Prijs Van 's-Hertogenbosch 2016 gaat niet door
22-09-2016
Helaas hebben we op dit moment maar 5 inschrijvingen voor de Grote Prijs Van 's-Hertogenbosch. Dat is te weinig om een tweedaags evenement te organiseren. Volgend jaar, met het vijftig jarig bestaan, gaan we de aankondiging van de GPVDB vroegtijdig en uitgebreid communiceren om de kans om het door te laten gaan zo groot mogelijk te maken. 
Met vriendelijke groet, 
De organisatie GPVDB

Oproep: inschrijven voor GPVDB
17-09-2016
Het wedstrijdcomité staat in de startblokken om er een mooie en sportieve Grote Prijs Van ’s-Hertogenbosch van te maken op zaterdag 23 en zondag 24 september.
Helaas loopt het nog niet storm met de aanmeldingen via de informatiepagina http://www.zvo-gpvandenbosch.blogspot.com/
Het verzoek aan jullie, als je graag mee wil doen, om je snel aan te melden zodat het wedstrijdcomité halverwege volgende week kan bepalen of er voldoende deelnemers zijn om de GPVDB2016 door te kunnen laten gaan.

Voor de Optimistenzeilers telt deze wedstrijd ook mee om kans te maken op de te verloten Verenigingsoptimist voor het 50-jarig bestaan in 2017.
Wij zien jullie graag op 23 en 24 september

Met vriendelijke groet,
De organisatie GPVDB

Grote Prijs van 's-Hertogenbosch
11-09-2016
Na een jaartje afwezigheid zal er in 2016 op de Oosterplas weer gestreden worden om de "Grote Prijs van 's-Hertogenbosch". Dit keer als opwarmertje voor de editie van 2017 wanneer de ZVO 50 jaar bestaat. Deze prijs die sinds 1968 verzeild wordt, gaat naar de snelste zeiler overall in een door het KNWV erkende klasse boot.  

Een illuster gezelschap ging u reeds voor; Lievens, van Bladel, Huiskamp en Jordi van Mackelenbergh, om er maar enkele te noemen. Tevens wordt er deze dag gezeild om de Oosterplas wisselbeker die wordt uitgereikt aan de snelste zeiler van de ZVO. 

De grote prijs wordt gehouden in het weekend van 24 en 25 september 2016.De eerste start is op zaterdag 11 uur, afhankelijk van de wind zullen er nog 1 of 2 starts die dag plaatsvinden. Zondag zal de eerste start wederom om 11 uur plaatsvinden. 

Voor meer informatie ga naar http://www.zvo-gpvandenbosch.blogspot.com/


1e wedstrijd voor verloting Verenigingsoptimist
04-09-2016
De pannenkoekenrace op 4 september is de eerste wedstrijd, in aanloop van ZVO-50 jaar, die meetelt voor de verloting van een heuse verenigingsoptimist. 

De verloting zal plaatsvinden tijdens de snertrace eind oktober 2017. 

Er dienen in totaal vanaf 4 september 2016 minimaal 5 wedstrijden te worden gevaren en deelname aan 2 jeugdactiviteiten in 2017. Totaal 7 wedstrijden varen mag natuurlijk ook. De wedstrijden worden afgetekend op een stempelkaart in een map achter de bar en blijven bewaard tot na de verloting in 2017.Zorg dus ook bij de aanmelding op 4 september dat je naam op een stempelkaart komt.De voorwaarden voor deelname staan onder de stempelkaart vermeld.

Heel veel succes.


Najaarscursus (Blok 9) gaat definitief door!
28-08-2016
De najaarscursus (blok 9) gaat vanwege voldoende belangstelling definitief door. Blok 9 bestaat uit de volgende 5 zondagen: 11,18, 25 september, en 2, 16 oktober 2016.
Blok 9 zal zich in eerste instantie richten op de cursussen CWO-2 en CWO-3. 
Indien toch belangstelling bestaat voor CWO-1 dan graag bij deze het verzoek dit kenbaar te maken middels mail aan zvo.zeilles@gmail.com
lees verder

ZVO-ers naar WK Splash in Travemünde
08-08-2016
Vier zeilinstructeurs van de Oosterplas hebben acte de presence gegeven op de WK Splash in Travemünde. Sander, Jikke, Samuel en Tamar deden mee met de WK Splash Blue, als onderdeel van de Travemünde Woche, één van de grootste zeilevenementen van Duitsland. 
Eerst een week trainen op de Oostzee, en vervolgens een week lang wedstrijden met de wereldtop (toegegeven: > 90% Nederlanders bij de Splash Blue, maar een Tsjech heeft tot vlak voor het einde nummer 1 gestaan). Het WK leed in het begin nog aan weinig wind, maar naarmate de week vorderde, is dat weer helemaal goed gekomen. Uiteindelijk is Sander 26-ste, Jikke 58-ste, Samuel 68-ste, en Tamar 70-ste geworden van de 88 zeilers. En in de Silver Fleet heeft Jikke nog een beker voor de 13-e prijs gewonnen. 

Zo zie je maar: hoe onze kleine zeilplas grote gevolgen kan hebben! 

Jan Willem
lees verder

ZEILVERENIGING OOSTERPLAS BESTAAT 50 JAAR IN 2017
21-07-2016

Volgend jaar is het zover. De zeilvereniging viert dan haar 50 jarig jubileum. 
Er is een commissie opgericht die al druk bezig is met de voorbereidingen. 
Het is de bedoeling dat het hele jaar een feestelijk tintje krijgt. Van de nieuwjaarsreceptie t/m de seizoensafsluiting (snertrace). 
Door o.a. speciale prijzen komen ook de wedstrijden in het teken van het jubileumjaar te staan. 
Ook worden er extra’s voor de kinderen georganiseerd en misschien wat speciale activiteiten. 
Daarnaast is er een feestweekend (inclusief [nacht-]zeilwedstrijd) gepland van vrijdag avond 25 t/m zondag 27 augustus 2017. Zet deze datum dus alvast in je agenda. 

Er gaat ook een heuse verenigingsoptimist verloot worden onder de jeugdleden tijdens de laatste wedstrijd, snertrace, in 2017. Je kunt meedoen aan de loting als je aan een minimaal aantal wedstrijden hebt deelgenomen die het hele jaar door gevaren worden. Ook de wedstrijden van dit jaar mogen al meetellen voor de deelname. 
Nadere informatie volgt. 
E.e.a. is nog onder voorbehoud van wijzigingen, maar de plannen nemen steeds vastere vormen aan. Houd onze website in de gaten. 

Als je zin hebt een bijdrage te leveren of misschien nog leuke ideeën hebt, laat het even weten aan de jubileum commissie, dan kunnen we kijken wat nog mogelijk is. Mogelijk word je de komende tijd ook benaderd door een van de commissieleden om je bijdrage te leveren. 

Sportieve zeilgroeten van de jubileum commissie: (Leon Orbons, Mildred, Ingeborg, Hans Pennings, Peter van Peperstraten en Joost Verdonk).

Kennismakingsdagen zeilen en surfen in juni
01-06-2016
Wil je kijken of je zeilen en of surfen een leuke sport vind, kom dan kennismaken met deze watersporten op een zaterdag in juni. Wij geven deze kennismakingscursus op onze Zeilvereniging aan de Oosterplas. Een halve dag zeilen in een optimist en surfen op een lesplank. Een klein beetje theorie maar voldoende uitleg. Zwemmen is gratis inbegrepen want een nat pak is gegarandeerd. Je dient wel zwemdiploma A en B te hebben en minimaal 8 jaar oud te zijn. Het betreft 4 losse dagen. 

Locatie:  Clubhuis ZVO Rijnstraat 645, 's-Hertogenbosch 
Voor wie:  Kinderen van Groep 5 t/m 8 
Aantal:  maximaal 25 kinderen per dag 
Kosten:  € 25,00 per dag
Wanneer:
  • 04 juni 10:00 tot 16:00
  • 11 juni 10:00 tot 16:00
  • 18 juni 10:00 tot 16:00
  • 25 juni 10:00 tot 16:00 
Kleding: zwemkleding, sweater, sportschoenen en lange broek die nat mogen worden. Bij slecht weer ook regenkleding.

Aanmelden kan echtstreeks via mailadres: Schoolsport ZVO

Verslag ONK Laser Masters 2016
22-05-2016
Het ONK Laser Masters heeft vorige week plaatsgevonden in Hoorn, onder fenomenale zeil-omstandigheden. De zon scheen volop, de temperatuur tikte de 25 graden aan en de wind kende alle windsterktes tussen 0 en 5 Beaufort.

Verdeeld over vier dagen werden er acht wedstrijden gevaren in twee vloten: Laser Standaard (50 deelnemers) en Laser Radiaal (42 deelnemers).

In de Standaard-vloot voer Jack de Rijk mee namens ZV Oosterplas. Jack vaart goed met harde wind, maar ook met de lichte omstandigheden van de eerste dagen, handhaafde hij zich in de voorste regionen. Aan de wind zijn zelfs de oud-wereldkampioenen bij harde wind niet opgewassen tegen de bootsnelheid van Jack. Voor de wind pakken ze echter nog teveel terrein terug. Jack werd 8e van de 50 deelnemende zeilers in de Laser Standaard en 4e in zijn leeftijdscategorie, waarbij best mag worden opgemerkt dat de nummers 1, 2 en 3 oud-wereldkampioenen zijn. 
ZV Oosterplas was goed vertegenwoordigd in de Radiaal-klasse. Dit jaar voer Bart Houweling voor het eerst mee in de Radiaal. Hij kwam vooral in zijn element, toen de wind de laatste dagen wat meer aantrok.

Dirma Eisenga had in het vrouwenveld een mooie competitie met een Duitse, die net terug was van het WK Masters in Mexico, en enkele Nederlandse dames. De Duitse zag haar voorsprong op de laatste dag slinken, maar behield voldoende afstand, waardoor Dirma op de 2e trede van het vrouwenpodium eindigde.
Peter van Peperstraten voer o.a. tegen zijn oude bootje. Hij had een mooie battle met Martijn (WV de Pettelaer) en James de Belg, die hij beide achter zich liet in het eindklassement.

Tenslotte heeft Djahmayhl de Rijk in de rib meegevaren als onderdeel van het Race Committee.

Lees verder voor de uitslag en foto's

lees verder

DYR 2016
17-05-2016
Afgelopen weekend was in Workum weer de Dutch Youth Regatta. Met 632 zeilers, het grootste zeilevenement voor de jeugd in Europa. Met temperaturen boven de 20 graden, en een windkracht oplopend tot 5 Bft, was het perfect zeilweer. Vanuit de Oosterplas zijn er weer goede prestaties neergezet. In de Optimist klasse (401 deelnemers), werd Rik 45e in Bronze, Bart 35e in Ivory en Hanna 21e in Pearl. Bij de Splash (72 deelnemers) werd Sander 11e in Gold, Tamar 23e in Silver en Menno 29e in Silver. Gefeliciteerd!

CombiZuid gaat zaterdag 15 mei weer van start bij Maas en Roer
10-05-2016
CombiZuid gaat dit jaar weer van start. De data voor 2016 zijn:

15 + 16 mei: CombiZuid Maas en Roer, Roermond
21 + 22 mei: CombiZuid Petelaer,  Den Bosch
4 + 5 Juni: CombiZuid Maaskant, Lithoijen
25 + 26 Juni: CombiZuid Maas en Roer, Roermond
9 + 10 Juli: CombiZuid Berkendonk, Helmond
16 + 17 Juli: CombiZuid ZV Oosterplas, Den Bosch

De zaterdag is onder voorbehoud voor training en op zondag zijn de wedstrijden. Uitzondering is het weekend met Pinksteren, 15 en 16 zijn beide wedstrijddagen.

Inschrijven kan op de dag zelf voor 12 Euro, maar liever even an te voren aanmelden. Dan 10 Euro overmaken naar L02 INGB 0009624809 t.n.v. C. Dieperink, en even een mailtje sturen naar penningmeester.combizuid@gmail.com.

Let op: de site www.combizuid.com is niet meer actief. Je moet even op Facebook kijken.Hopelijk tot a.s. zaterdag bij Maas en Roer,

Jan Willem

Opening seizoen ZVO De Koningsrace
24-04-2016
Woensdag 27 april is het weer zo ver: De Koningsrace bij Zeilvereniging Oosterplas!

Het traditionele begin van het zeilseizoen op de Oosterplas. Zowel voor de geoefende zeilers, als voor de beginners: haal de boten uit de winterstalling en kom naar de Oosterplas. Het belooft een heerlijk windje te worden van 15 tot 18 knoop, maar wel een beetje fris: zo rond de 9 tot 10 C. Dus kleed je goed aan, met in ieder geval muts en handschoenen, en een goed windjack.
    
Je kan je vanaf 9.30 uur inschrijven; Palaver om 10.15, en eerste start op 11.00 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden, en voor leden die een CWO cursus hebben gedaan bij de Oosterplas, kunnen een verenigingsoptimist gebruiken. Dus voor iedereen die zeilen leuker vind dan koekhappen: tot ziens op Woensdag bij de Oosterplas 

Jan Willem
Voorzitter Zeilvereniging Oosterplas

P.S. We hebben ook nog mensen nodig voor Rescue en Start / Finish, dus als je beschikbaar bent, en je was niet van plan te gaan zeilen: laat het me even weten.Rabo Clubkas campagne 2016
24-04-2016
Zeilvereniging Oosterplas wil mensen enthousiast krijgen voor de watersport. Met onze CWO zeillessen zorgen we dat elk jaar "het zeilvirus" naar nieuwe kinderen overspringt. Vanwege het wegvallen van Sportstimulering, hebben we extra geld nodig voor zeilboten, surfplanken en overig materiaal. U kunt via de Rabo bank tot 26 april op ons stemmen.

 

Voorjaarsklusdag bij ZVO op zaterdag 23 April
19-04-2016
Het is weer zover, de klusdag van de ZVO komt er weer aan. Er is veel te doen om het gebouw en terrein en boten weer klaar te maken voor de zomer. 
In ons fotoboek zijn alle acties aangegeven:  FOTO'S KLUSDAG

Je kunt dus zelf een klus uitkiezen die je wilt doen. Het gereedschap wat je nodig hebt om de klus uit te voeren indien mogelijk zelf meenemen. Heb je niet het juiste gereedschap bel even met William, 073-6135420. Denk niet, ik ben niet handig genoeg om te klussen, voor iedereen is er iets passends te doen. Naast de genoemde klussen moet er ook schoongemaakt worden. 

We beginnen om 9.30 uur met koffie! 

Voor koffie en drinken wordt gezorgd, zo ook voor de lunch.Tot ziens allemaal. 

William van den Bol

In Memoriam Willem Timmer
13-04-2016
Op 10 april bereikte ons het bericht dat ons lid Willem Timmer plotseling en onverwacht overleden was. Een grote slag voor de nabestaanden die wij sterkte wensen met dit zware verlies. Maar ook binnen onze zeilvereniging werd geschokt gereageerd op dit bericht en er kwam een grote stroom reacties op gang. Dat Willem de vereniging een warm hard toe droeg was bekend. Hij was ook een van onze vrijwilligers samen met Nicole. Hij zal in het nieuwe zeilseizoen nooit meer een rondje avondrood kunnen zeilen met Nicole en aan boord een flesje wijn. Verlaten ligt hun “ACH” als enige bootje in de binnenhaven.

 


Zondag 20 maart Algemene Ledenvergadering ZVO
16-02-2016
Op zondag 20 maart heeft de Algemene Ledenvergadering weer plaatsgevonden. Het jaar 2015 is hiermee definitief afgesloten en we zijn weer volop op 2016 gericht. De notulen over 2014 zijn hier op te vragen. De notulen van de ALV 2016 over 2015 zijn ook al beschikbaar.

Christa ten Brinke en Ysbrand Endt vertellen over de Transat 650
04-01-2016
Christa ten Brinke en Ysbrand Endt vertellen over de Transat 650: de meest extreme solozeilrace ter wereld.

Jaarlijkse lezing georganiseerd door de samenwerkende watersportverenigingen in Den Bosch. Als enige echtpaar hebben Christa en Ysbrand in 2011 beide solo meegedaan aan de Transat 650, van Frankrijk naar Brazilië. En dat in een planerend zeilmonster van slechts 6,5 meter.

Datum: Vrijdag 29 januari 2016
Entree: 19.00 uur met kopje koffie/thee
Aanvang lezing: 19.30 uur
Locatie: Restaurant Metropole - Orthenseweg 58-60 Den Bosch
Entree is kosteloos, wel aanmelden bij voorzitter@zv-oosterplas.nl. Plaatsen zijn beperkt.

Om vast een voorproefje te geven van hun fantastische verhaal:

SAMEN_SOLO Transat6.50 2011/a> from Christa ten Brinke on Vimeo.


Tot de 29-ste,

Jan Willem

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie vrijdag 1 januari 2016
24-12-2015
Op vrijdag 1 januari 2016 vindt bij Zeilvereniging Oosterplas weer de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. We willen dan graag met de leden en donateurs van zeilvereniging Oosterplas weer het glas heffen op een nieuw zeiljaar. Het clubhuis is geopend vanaf 15.00 uur. Vanaf 16.00 uur staat de champagne koud en willen we graag met jullie toosten op het nieuwe jaar. 

Het bestuur van ZVO

Foto Jan Willem Cromwijk

Voortgang nieuwe botenloods
03-12-2015
Op de ALV van 29 maart 2015 is de nieuwe botenloods besproken en is het fiat hiervoor tijdens de vergadering gegeven. Het traject met de gemeente verliep wat minder voorspoedig omdat diverse varianten werden afgewezen. Voor het laatste plan wat onlangs werd ingediend hebben nu een informeel akkoord. Echter omdat de bouwwijze iets afwijkt van het bestemmingsplan, moet het officieel worden aangevraagd om tegemoet te komen aan de bezwaartermijnen. Het bestuur is echter optimistisch dat er uiteindelijk goedkeuring gegeven zal worden en is gestart met de voorbereidingen. 

De nieuwe loods is bedoeld voor de 3e rescueboot en voor opgetuigde opslag van de optimistzeilen van de lesboten. Daarnaast zullen we door deze uitbreiding ook ruimte kunnen creëren voor de opslag van zeilmateriaal (zeil, roer, zwaard en wellicht masten) voor leden met een ligplaats.  De nieuwbouw zal haaks geplaatst worden op het einde van de bestaande botenloods. Een deel zal ook achter de huidige botenloods worden doorgetrokken. 
Hierdoor zal het huidige surfrek van plaats veranderen. Dit rek zal een nieuwe plaats krijgen en verschuiven richting de gereedschapscontainer. Dit willen we in december/januari door gaan voeren. 
Het rek zal dan worden ontmantelt, de planken zullen tijdelijk ergens anders gestald gaan worden. Ze zullen dan alleen niet meer aan de sloten liggen.Als u dit niet wenselijk vindt dan vragen we u om uw surfplank eventueel tijdelijk buiten het ZVO terrein op te slaan of vast te maken aan de optimistrekken.

Actief de winter door: Najaars- en Voorjaarstraining bij Zeilvereniging de Oosterplas
15-11-2015

Het zeilseizoen is afgelopen, maar voor de enthousiaste zeilers bieden we wedstrijdtrainingen aan, zowel in het najaar als in het voorjaar.

Dit zijn wedstrijdtrainingen, zowel voor beginnende zeilers die CWO blokken hebben gedaan (minimaal CWO 2), als voor de wat meer gevorderde zeilers die al wedstrijdervaring hebben opgedaan. Het zijn hele leuke trainingen, waarmee je je zeiltechniek kan verbeteren, wedstrijdervaring mee kan opdoen, en niet onbelangrijk: volgend jaar weer goed voorbereid aan de start verschijnt. Naast de praktijk, is er ook aandacht voor de theorie en het wedstrijdregelement.

De afgelopen jaren heeft de wedstrijdtraining geleid tot een heel hecht clubje zeilers, waar het zeilen natuurlijk heel belangrijk is, maar vooral: een heel gezellige groep mensen, om samen het water mee op te gaan.

lees verder

Najaarsklusdag bij ZVO op zaterdag 7 november
02-11-2015
Het is weer zover, de klusdag van de ZVO komt er weer aan. Er is veel te doen om het gebouw en terrein weer klaar te maken voor de winter. 

Klusdag gepland te weten zaterdag 7 november. 

In ons FOTOBOEK zijn alle acties aangegeven, de foto’s hebben allemaal een nummer. Je kunt dus zelf een klus uitkiezen die je wilt doen. Het gereedschap wat je nodig hebt om de klus uit te voeren indien mogelijk zelf meenemen. Heb je niet het juiste gereedschap bel even met William, 073-6135420. 

Aanmelden voor de klusdagen kan via commissaris@zv-oosterplas.nl.  Denk niet, ik ben niet handig genoeg om te klussen, voor iedereen is er iets passends te doen. Naast de genoemde klussen moet er ook schoongemaakt worden. Dus laat even weten welke klus je wilt gaat uitvoeren of kom gewoon langs. 

We beginnen om 9.30 uur met koffie!  Voor koffie en drinken wordt gezorgd, zo ook voor de lunch. 

Tot ziens allemaal 
William van den Bol

Mosselavond 28 november 2015
23-10-2015
De traditionele ZVO mosselavond staat weer op de agenda, dit jaar op 28 november.

Nicole, Diane en Rob zullen de mosselen weer laten dansen. Zij zoeken nog wel een extra paar handen om tijdens spitsuur te assisteren bij het opdienen.

Aanmelden kan via de intekenlijst tijdens de snertrace op 1 november in het clubhuis of per email naar nicole.bartels@gmail.com


Snertrace 2015 op zondag 1 november
11-10-2015
Op zondag 1 november is er weer de jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Nog één keer knallen of gewoon gezellig meevaren. Traditioneel wordt er weer ambachtelijke snert geserveerd tussen de wedstrijden door bij een brandend haardvuurtje. De eerste start is om 11.00 uur. Bij goed zeilweer worden er 3 wedstrijden gevaren in verschillende klassen. Genoeg redenen dus om ook dit jaar weer te komen, weer of geen weer. We zien jullie graag op zondag 1 november. 

Namens de organisatie 
Theo Wentholt 
William v d Bol

40-ste editie Bosche Vijf
03-10-2015
Heb je je al ingeschreven? Mooi, dan zien we je volgende week. 
Heb je nog niet ingeschreven? Dan wordt dat toch wel tijd om te doen. 

Op 10 en 11 oktober 2015 is het dan zover. Dan wordt de 40e Bossche 5 gevaren op de Ertveldplas. Jawel de 40-ste editie alweer. Een fantastisch aantal hebben we met zijn allen weten te bereiken. De afgelopen jaren zitten we constant met ruim meer dan 100 boten in de startlijsten. 
Ben je zeiler met kajuit of Open boot ? Dan doe je natuurlijk mee.
Ben je zeilliefhebber? Dan kom je natuurlijk kijken in dit weekend.
Ben je watersportminded? Dan moet je aanwezig zijn om dit te beleven. 
Ben je Jeugdzeiler? Dan hebben we jou nodig voor de watersporttoekomst. 
Informatie vind je op www.bossche5.nl; email info@bossche5.nl

Tot ziens op de Bossche 5, 
Jan Willem Cromwijk


Ook Dirma Zilver en Goud op EK Laser Masters in Gdynia (Polen)
29-08-2015
Dirma is op de 2e plaats geëindigd bij de categorie Dames en 1e in de leeftijdscategorie Aprentice Dames Radiaal (35-44).
Jack 4e in de leeftijdscategorie Master Standaard (45-54) waarbij de nummers 2 t/m 4 erg dicht in punten bij elkaar zitten.
Voor de volledige uitslagen, foto's en uitslagen van de overige Nederlanders van het evenement zie http://lasereuropeanmasters.pl


Zondag 30 augustus Pannenkoekenrace
28-08-2015

De vakantie is alweer bijna voorbij. Wij sluiten deze af op zondag 30 augustus met de de Pannenkoekenrace. De inschrijving start om 9:30 uur en we verwachtten rond 16:00 uur af te sluiten. We verwachten een grote opkomst dus er zal in meerdere rondes gezeild worden. Voor de deelnemers worden pannenkoeken gebakken.Leden en iedereen die les heeft gehad bij ZVO is van harte welkom. Het belooft mooi weer te worden, dus kom gerust kijken. ZVO naar VOR 2015
01-06-2015


lees verder

Nieuw sleutelplan bij ZVO
26-05-2015
Binnenkort worden alle sloten in het clubhuis en op het terrein van ZVO vervangen, u kunt dan zonder nieuwe sleutel geen toegang meer verkrijgen tot het terrein. Er komt een nieuw plan voor sleutelafgifte, het gaat om sleutels voor de poort, voor poort en surf hok en algemene sleutels die ook toegang geven tot het clubhuis. 

U kunt een nieuwe sleutel voor de poort krijgen tegen betaling van € 35,- hiervan is € 25,- borg. Levert u een oude sleutel in waarvoor al borg is betaald krijgt u daarvoor de borg van € 25,- retour. Een sleutel die toegang geeft tot het surf hok krijgt u uitsluitend als u een ligplaats voor een surfplank in het surf hok binnen heeft. 

Het omwisselen van de sleutel kan op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei beide dagen tussen 13.00 en 15.00 uur op het clubhuis van ZVO. Kijk bij de formulieren, ZVO sleutelovereenkomst voor de voorwaarden voor het verkrijgen van de sleutel. 
Dat weekend is ook het Kom Erbij Festival Oosterplas!CombiZuid gaat weer van start. Wie helpt er op 7 Juni bij ZVO?
26-05-2015
Beste zeilers van de Oosterplas

Op 31 Mei gaan de CombiZuid wedstrijden weer van start. Voor de openingswedstrijd zijn we dit jaar te gast bij de zeilvereniging de Maaskant in Lithoyen. Op zondag 7 Juni is de CombiZuid bij ons op de Oosterplas. Zorg dat je er ook dit jaar weer bij bent. Er wordt gezeild in de Optimisten klassen A, B en C, Splash, en afhankelijk van het aantal deelnemers, tweemans boot (RS Feva) en open klasse. Als je nog nooit meegedaan hebt aan een wedstrijd, zijn de CombiZuid wedstrijden bij uitstek geschikt om kennis te maken met wedstrijdzeilen.
lees verder

Zaterdag 30 mei Kom Erbij Festival Oosterplas
21-05-2015
Zeilvereniging Oosterplas doet ook mee op zaterdag 30 mei met het Kom Erbij Festival Oosterplas.  

Op die dag vieren wij dan ook gelijk de Dag van de Watersport omdat het Koninklijk Watersport Verbond dit jaar 125 jaar bestaat. Een dag met wateractiviteiten van 10:00 uur tot 16:00 uur.  

Wat gaan we op zaterdag 30 mei doen: 

Voor de jeugd:  
Jeugd tot 18 jaar, Iedereen met minimaal één zwemdiploma, ook natuurlijk  voor eigen jeugdleden
Surfen:  
4 blokken van ongeveer 1,5 uur, aanvang eerste blok om 10:00 uur. 
Kanoën:
4 blokken van ongeveer 1,5 uur, aanvang eerste blok om 10:00 uur. 
Kleding: zwemkleding, t-shirt en waterschoenen of schoenen die nat mogen worden, handdoek en droge kleding voor na het surfen of kanoën. Niet de zonnebrand vergeten! 
Aanmelden: 
op de dag zelf voor 10:00, 11:30, 13:00, 14:30 uur zolang er materiaal beschikbaar is. 

Voor volwassenen meezeilen in een Efsix: 
4x een rondje Oosterplas. Eerste afvaart om 10:00 uur. Volwassenen met minimaal één zwemdiploma. Zwemvesten zijn aanwezig. 
Het een en ander hangt natuurlijk ook af van de weersomstandigheden op die dag. Er is wel wind nodig maar ook weer niet teveel wind en geen extreme omstandigheden als onweer etc. 
Aanmelden: 
op de dag zelf voor 10:00, 11:30, 13:00, 14:30 uur. Tot de boot vol is. 

Het hele weekend is het feest rondom de Oosterplas en begint met onder andere op vrijdagochtend 29 mei met een baggerloop voor ongeveer 600 kinderen van diverse basisscholen. 
Voor het hele programma en de diverse locaties zie https://www.facebook.com/OosterplasFestival 

Ook zoeken we nog hulp voor begeleiding bij de zeilvereniging. Stuur een mail naar zvo.zaz@gmail.com als je eventueel mee wil helpen.

ZV Oosterplas doet mee met de Dutch Youth Regatta in Workum
12-05-2015


Vanuit de Oosterplas is er een flinke afvaardiging naar de Dutch Youth Regatta van 14 tot en met 17 mei in Workum. Dit is het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap met meer dan 700 boten uit 15 landen. Sander, Jikke, Samuel, Tamar en Menno in de Splash en Rik en Hanna in de Optimist (met in totaal van 416 Optimisten: hopelijk hebben ze nog ruimte om overstag te gaan!). We wensen de zeilers veel succes!

Clubhuis ZVO weer elk weekend open
09-05-2015
De zon heeft al geschenen en met de Koningsrace is het zeilseizoen 2016 officieel gestart. De zeillessen zijn aanstaande en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen worden getroffen. Het clubhuis gaat daarom weer elke zaterdag en zondag open. Er zijn weer diverse activiteiten gepland. Kijk daarvoor ook op onze Facebook pagina. Dus kom gerust weer eens lang om ons mooie clubhuis en terras te bezoeken.

Voor de komende maanden is er een basisplanning met de huidige bar vrijwilligers/medewerkers. We zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die tegen een vergoeding mee willen gaan draaien om de openingstijden van de ZVO veilig te stellen. We zoeken zelfstandige types van 18 jaar en ouder die graag met mensen van allerlei leeftijden om willen omgaan. Je moet het IVA certificaat halen en meer dan incidenteel beschikbaar zijn. Het behalen van het diploma Sociale Hygiëne is wenselijk. Heb je interesse meldt dit dan aan onze bar coördinator via bardienst@zv-oosterplas.nl

Kom Erbij Festival Oosterplas!
08-05-2015
Een knetterend en spetterend festival rond de Oosterplas in Den Bosch! 
Een spannende, gezellige en avontuurlijke dag beleven of een weekend? Kom erbij, iedereen is welkom! Een Baggerloop voor schoolkinderen en bootcamp voor volwassenen, veel sportmogelijkheden op en rond het water, Bossche muziekbands, een openluchtcinema met korte filmpjes, kleinkunsttheater, een high tea voor ouderen, knutselen en schapen scheren voor kinderen, kamperen in een legertent voor jongeren etc. 
Voor ieder wat wils, overdag of in de avond. Drie dagen lang! Kom mee doen in het weekend of meld je aan als acteur, zanger, danser of vrijwilliger van het evenement op info@toonlef.nl Het programma is al redelijk gevuld maar spontane aanmeldingen zijn van harte welkom. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw optreden! 

Het definitieve programma volgt binnenkort op Facebook.com/OosterplasFestivalMaandag 27 april opening seizoen met Koningsrace
19-04-2015
Op maandag 27 april is het nieuwe zeilseizoen geopend met de Koningsrace. Net als andere jaren was er vrije inschrijving. Ondanks mindere voorspellingen, een mooie dag met veel zon en een beetje wind.Hieronder de uitslag van deze dag.


 

Zaterdag 11 april klusdag bij ZVO
04-04-2015
Om het nieuwe zeilseizoen weer goed te beginnen kunnen we nog wel hulp gebruiken bij de diverse klussen. Daarom worden er weer een gezellige klusdag georganiseerd op zaterdag 11 april. We kunnen alle hulp gebruiken en rekenen op een grote opkomst, maak gelijk gebruik van de gelegenheid om je vrijwilligersbijdrage voor de vereniging te doen.

Er is ook weer een fotolijst met alle klussen, kijk in het FOTOALBUM.   
Tot zaterdag vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar.

Zondag 29 maart 2015 Algemene ledenvergadering ZVO
20-03-2015

Op zondag 29 maart 2015 vindt de Algemene Leden Vergadering weer plaats. Zoals gebruikelijk vanaf 14.00 uur en in het clubhuis. De notulen van de vorige bijeenkomst zijn weer afgestoft en op de website geplaatst. We hopen op een grote opkomst. Hierbij ook de agenda

Aanvang van de ledenvergadering: 14.00 uur: 

1.         Opening en vaststelling agenda 

2.         Mededelingen vanuit het bestuur/ontvangen stukken 

3.         Verslag vorige algemene ledenvergadering (verslag zie ook website) 

4.         Terugblik 2014

Met onderwerpen als zonnepanelen, exploitatievergunning, verlenging CWO licentie. 

5.         Jaarverantwoording 2014

a.    Verslag kascontrolecommissie

b.    Benoeming nieuwe kascontrolecommissie 

6.         Samenstelling bestuur

Voorzitter (Jan Willem Cromwijk) tevens commissaris zeilen

Penningmeester (Carla van Overbeek)

Secretaris (Hans Pennings)                                                              

Commissaris gebouwen en terreinen (William v.d. Bol)

Havenmeester Leon Orbons

Commissaris bargebeuren/exploitatie (Mildred Huijgens; geen bestuurslid)

Vacature wedstrijdcommissaris(sen) 

7.         Begroting en tarieven 2015

Het bestuur stelt voor om de contributie met € 10 te verhogen. Betaling met automatische incasso levert korting van € 10 op. 

8.         Planning commissies 2015 (jaarkalender zie website) 

a.    Zeilen (met onderwerpen als aanschaf Sailcubes, aantrekken Maarten de Bruijn)

b.    Gebouwen & Terreinen (plannen 2015, nieuw sleutelplan en plaatsing nieuwe botenloods)

c.    Exploitatie clubhuis (nieuw afrekensysteem en cursus Sociale Hygiëne)

d.    Jubileumcommissie i.o. (vrijwilligers en ideeën gezocht) 

9.         Rondvraag en sluiting

 


Voorjaarstraining bij de Pettelaer
12-03-2015
Beste zeilvrienden in de Bossche regio, 

Zoals de meeste wel weten wordt in de Bossche regio winter, voorjaar en najaarstrainingen gehouden.Deze trainingen staan ook open voor zeilers van andere verenigingen. Op deze wijze proberen wij het zeil en wedstrijd klimaat in onze regio op peil te houden. Samen sta je sterker en kun je meer vorm, inhoud en continuïteit creëren in deze trainingen, zowel voor de zeilers als ook voor de trainers. Vandaar dat WVP en ZVO afgesproken hebben om in de jeugd zeiltrainingen gezamenlijk te gaan optrekken. 

Lees verder voor meer informatie over: 
 • Wat is het doel van de trainingen. 
 • Voor wie zijn de trainingen. 
 • Waar en wanneer zijn de trainingen. 
 • Hoe schrijf ik me in en wat zijn de kosten. 
 • Boten logistiek. 
 • Hoe ziet een dag er uit. 
 • Wat is de rol van de ouders. 
 • Waar moet ik letten en voor zorgen. 
Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar WVP Opleiding@wvdepettelaer.nl of ZVO Havenmeester@ZV-Oosterplas.nl.

We hopen jullie allemaal te zien op de trainingen.

Bestuur WVP en ZVO.

lees verder

Gezocht: foto uit de oude doos
23-02-2015

Gezocht, de beruchte zwart-wit foto van zeker 25 jaar geleden waarbij je meer Lasers ( en andere boten) op z'n kop ziet liggen dan rechtop over de plas ziet gaan.

Wie kent hem, heeft hem& wil 'm delen?

Groet, Bart Houweling


ALV in aantocht
06-02-2015
Beste leden, het is nog niet zover. 

Maar ……….reserveer de datum maar alvast in uw agenda: Op zondag 29 maart 2015 vindt de Algemene Leden Vergadering weer plaats. Zoals gebruikelijk vanaf 14.00 uur en in het clubhuis. De notulen van de vorige bijeenkomst zijn weer afgestoft en op de website geplaatst. De formele aankondiging met de agenda komt zo spoedig mogelijk.


Klaartje Zuiderbaan vertelt haar verhaal
26-01-2015
Jaarlijkse lezing georganiseerd door de samenwerkende waterportverenigingen in Den Bosch. Klaartje Zuiderbaan zeilt nationaal en internationaal op top niveau. Ze zeilde de Volvo Ocean Race 2001-2002 aan boord van de Amer Sports Too. Ze heeft Goud gewonnen bij de Yngling World Cup, en met Matchracing. Zeilt met Team Heiner en zat in de selectie van team SCA in de Volvo Ocean Race 2014. Kortom: één van de zeiltoppers van Nederland 

Locatie: Restaurant Metropole - Orthenseweg 
Datum: Vrijdag 30 januari 2015 
Entree: 19.00 uur met kopje koffie/thee 
Aanvang lezing: 19.30 uur. 
Entree is kosteloos, wel aanmelden via de voorzitter. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Tot Vrijdag, Jan Willem

Overig nieuws:
07-07-2017 Jubileum ZVO 50 jaar in 2017
24-12-2014 Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie donderdag 1 januari 2015
19-12-2014 Wintertraining van start
06-12-2014 Wintertraining voor de jeugd bij ZVO
12-11-2014 Mosselavond 2014
31-10-2014 Najaarsklusdag bij ZVO op zaterdag 8 november
24-10-2014 Zondag 2 november: Snertrace 2014
23-10-2014 WK Laser Masters Hyeres, Frankrijk
05-10-2014 Wedstrijdstrainingen zeilvereniging Oosterplas en de Pettelaar
28-09-2014 Doe mee met de Bossche 5 op 11 en 12 oktober
20-09-2014 HERTOGRACE en WK LASER MASTERS 2014
03-09-2014 ZVO rules the waves
20-08-2014 Zaterdag 30 Augustus: Combi-Zuid op de Oosterplas
15-08-2014 Zondag 24 augustus 2e pannenkoekenrace
10-07-2014
05-07-2014 Zondag 13 juli Pannenkoekenrace bij ZVO
29-06-2014 28 Juni: Sponsor en Meezeildag met Bart en Remy, op weg naar Rio 2016
17-06-2014 22 juni Dag van de Oosterplas
21-05-2014 In memoriam Fons Engel
06-05-2014 ZV Oosterplas domineert Combi-Zuid
28-04-2014 Oproep: wie wil bij cursusdagen CWO gastheer/gastvrouw zijn
26-04-2014 GPVDB 2014 inschrijving geopend
26-04-2014 Laser trailer verdwenen
22-04-2014 Koningsrace op zondag 27 april 2014
20-04-2014 Jaarlijkse bijdrage aan ZVO kan nu per automatische incasso
09-04-2014 Verslag ALV 2014
31-03-2014 Zaterdag 5 en 12 april klusdagen bij ZVO
24-02-2014 Uitnodiging Algemene Leden Vergadering
23-12-2013 Uitnodiging nieuwjaarsreceptie op 1 januari
18-11-2013 Snertrace 2013 in Beeld
18-11-2013 Grote stappen, snel thuis
29-10-2013 ZVO nieuwe stijl
26-10-2013 wedstrijdtrainingen op de Oosterplas
16-10-2013 Snertrace zondag 27 oktober
22-09-2013 Wat een mooi tuintje
07-09-2013 De Wedstrijdtraining op de Oosterplas gaat weer van start
07-09-2013 Sterke ZVO bezetting bij afsluiting CombiZuid seizoen in Eijsden
07-09-2013 Grote Prijs Van 's-Hertogenbosch 2013
05-09-2013 Maritiem ’s-Hertogenbosch
30-08-2013 In memoriam, met stille trom vertrokken
27-08-2013 Geslaagde CombiZuid wedstrijden op de Oosterplas
22-08-2013 Goede resultaten van ZVO op de CombiZuid bij de Pettelaer
19-08-2013 Inschrijven voor Combi-Zuid
02-08-2013 11 augustus Pannenkoekenrace
27-06-2013 ZV-Oosterplas op Facebook
27-06-2013 Goede prestaties van ZVO-ers op CombiZuid wedstrijd bij JZV Berkendonk
19-06-2013 30 Juni Pannenkoekenrace 2013
25-05-2013 Combi-Zuid
22-05-2013 dès ôk kunst, benefietverkoop voor kinderafdeling JBZ 26-05-2013
16-05-2013 9 juni 2013 Dag van de Oosterplas / open dag ZVO
14-05-2013 Maak kennis met zeilen en surfen
04-05-2013 Uitslag Koninginnerace
20-04-2013 Koninginnerace 2013
31-03-2013 Bericht van de kluscommissie
23-03-2013 Algemene Ledenvergadering aanstaande zondag 24 maart
17-03-2013 Van de voorzitter
14-03-2013 Bericht van de havenmeester
16-02-2013 Algemene Leden Vergadering ZVO
09-01-2013 Lezing Roy Heiner
28-12-2012 Uitnodiging nieuwjaarsreceptie op 1 januari
10-12-2012 Deelname ZV Oosterplas aan Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen 2013
13-11-2012 ZVO sponsort olympische ambitie Bart en Remy
04-11-2012 Uitslagen en foto's snertrace 2012
04-11-2012 Grote Prijs van 's-Hertogenbosch gewonnen door Jack de Rijk
28-10-2012 Belevenissen van Bart en Remy op de WK-jeugd en EK 49-er in Riva
21-10-2012 Snertrace op zondag 28 oktober
15-10-2012 Uitstekende prestaties van de Oosterplas bij de Bossche5
14-10-2012 Grote Prijs Van 's-Hertogenbosch 2012
05-10-2012 Gezocht: Rescue bemanning voor Bossche5
25-09-2012 Jack en Dirma naar Europese kampioenschap Laser Masters
10-09-2012 Sander vertegenwoordigt ZVO op Nationale Combi-Finale Hoorn
10-09-2012 ZVO Wedstrijdtraining 2012-2013
10-09-2012 Schrijf je in voor de Bossche5: 13 en 14 Oktober
16-08-2012 Zaterdag 25 augustus: Combi-Zuid op de Oosterplas
13-08-2012 Combi Zuid 18-19 augustus 2012
05-08-2012 Pannenkoekenrace 2012
30-07-2012 Tante Cor overleden
17-06-2012 Combi-Zuid wedstrijd bij Zeilvereniging Trident in Wijk en Aalburg
03-06-2012 Verslag van Instructeursweekend 21 en 22 april
26-05-2012 Dag van de Oosterplas 10 juni 2012
06-05-2012 Sponsor de Olympische ambitie van een van onze leden
02-04-2012 Koninginnerace 2012
13-03-2012 Afscheid voorzitter Ruud Welmers, nieuw bestuur 2012
28-02-2012 Sportstimulering 2012 : maak kennis met surfen en zeilen bij de ZVO
12-02-2012 Aankondiging Klusdagen
02-02-2012 Schaatsen op de Oosterplas in 2012
13-01-2012 Klusdagen ZVO 2012
12-01-2012 Openingstijden clubhuis ZVO 2012
22-12-2011 Nieuwjaarsborrel op zondag 1 januari 2012
12-12-2011 Wat komt er na de Optimist? Donderdag 15 december om 19:30h in het clubgebouw van ZVO
23-10-2011 SNERTRACE 2011 op zondag 30 oktober
17-09-2011 Grote Prijs van 's-Hertogenbosch 2011
30-08-2011 Bosch Maritiem
22-07-2011 Pannenkoekenrace op 21 augustus
08-06-2011 Geslaagde open dag / Dag van het Park
15-05-2011 Uitslag Koninginnerace 2011
10-05-2011 Combi Zuid 2011
04-05-2011 Opening seizoen 2011
22-03-2011 Wedstrijdtraining bij Sailcenter Limburg
22-03-2011 Wonderbaarlijke afsluiting van de Winterwedstrijden
16-03-2011 Klusdagen 16 en 23 april 2011
17-01-2011 Het regelspel
16-12-2010 Nieuwjaarsreceptie zondag 2 januari 2011
28-11-2010 Buien zorgden voor vlagen van jewelste
05-11-2010 Uitslag snertrace 2010
22-10-2010 De Viking Winterwedstrijden gaan weer van start!
19-10-2010 Snertrace 2010
18-10-2010 Jack de Rijk wint Grote Prijs
16-10-2010 De Grote prijs van Den Bosch 16 en 17 oktober
04-10-2010 Oproep Bossche 5 en GP
04-10-2010 Ere lid André Koning overleden
27-09-2010 Grote Prijs van 's-Hertogenbosch 2010
18-09-2010 WK Laser Masters 2010 Hayling Island
07-09-2010 ZAZ stopt met het zomeravondzeilen voor dit seizoen
31-08-2010 ZVO-ers naar WK Masters in Engeland
29-08-2010 Vernieuwde website
31-05-2010 6 juni: activiteiten rond de hele Oosterplas
29-05-2010 Trainingen Combi-Zuid
22-05-2010 30 mei vervolg ZAZ
17-05-2010 Herhaalde oproep tot inschrijven voor Combitrainingen
02-05-2010 Combi Zuid inschrijf-flits
02-05-2010 Inschrijving zeillessen gestart
02-05-2010 vanaf 2 mei 2010 ZomerAvondZeilen
18-04-2010 30 april Koninginnerace
17-04-2010 8-9 mei combizuid Weekend Ophoven
17-04-2010 8-9 mei combizuid Weekend Ophoven
17-04-2010 29-30 mei Combiweekend en jubileum Kurenpolder Hank
16-04-2010 29-30 mei Combiweekend en jubileum Kurenpolder Hank
11-04-2010 Zaterdag 17 april klusdag
10-04-2010 Zaterdag 17 april klusdag
27-02-2010 Enquete ZAZ
27-02-2010 IJsmeester Maarten alvast winterklaar
15-01-2010 2010, weer schaatsen op de Oosterplas?
08-01-2010 IJsdraagkracht Nader Verklaard
23-12-2009 Uitnodiging nieuwjaarseceptie 2009
22-12-2009 Fris het nieuwe jaar in?
11-12-2009 Harrie Verdonk overleden
12-11-2009 uitslagen en foto's Grote Prijs van den Bosch 2009
29-10-2009 Snertrace 1 november 2009
29-10-2009 MMMM, 21 november Mosselavond !
21-10-2009 Theo van der Linden overleden
17-09-2009 ZVO zingt mee op Bosch Maritiem
29-08-2009 Pannenkoekenrace
22-07-2009 Seizoen vol zeilwedstrijden
22-07-2009 Gewijzigde datum Grote Prijs van 's-Hertogenbosch.
20-06-2009 Supportplan update juni 2009
20-06-2009 SURFEN IS (WEER) HOT
20-06-2009 4 juli Combi Zuid wedstrijd op de Oosterplas
09-05-2009 Schoolsport 2009 : Zaterdag : 6, 13, 20,27 Juni
28-04-2009 Zomeravondzeilen op 8 mei weer van start !
23-04-2009 De ' puntjes op de i' klusdag
23-04-2009 30 april Koninginnerace 2009
22-04-2009 Zeillessen bij de Zeilvereniging Oosterplas
06-04-2009 Klusdag 18 april
13-03-2009 Fotoreportage verbouwing
11-01-2009 Waanzinnig schaatsweekend
05-11-2008 Winterzeilen vanuit de luie stoel
31-10-2008 Snertrace 2008
31-10-2008 Gezocht: de grote prijs van ’s-Hertogenbosch!
11-10-2008 Wintertraining wedstrijdzeilen
17-09-2008 Einduitslag ZAZ 26 oktober !
17-09-2008 Drie keer 11 jaar Bossche 5 op 4-5 oktober
08-09-2008 Zaterdag 20 september buitenschilderwerk
03-09-2008 Door de Ogen van Peer, Rhederlaag 2008
25-08-2008 ZVO voor het laatst de hele week open.
25-08-2008 ZAZ nieuws, nog 1x zomeravondzeilen!
07-06-2008 Koninginnerace 2008 succes
07-06-2008 Combi zuid wedstrijd 21 juni bij ZVO
01-05-2008 DOOR DE OGEN VAN PEER VAN AGT
01-05-2008 DOOR DE OGEN VAN PEER VAN AGT
25-04-2008 Einduitslag Winterwedstrijden WSV Viking seizoen 2007-2008
25-04-2008 Klusdag 19 april jl
25-04-2008 vernieuwde ZAZ weer van start
16-04-2008 Algemene Ledenvergadering 2008
04-04-2008 Laatste kans 'Winterzeilen Plus'
22-02-2008 APRES SKI FEEST WSV VIKING 1 maart
27-01-2008 17 februari algemene ledenvergadering
14-01-2008 DVD jubileumweekend ZVO 2007
07-01-2008 AKTIE mooiste 'ZVO t-shirt moment'
01-12-2007 winterwedstrijden bij WSV de Viking
01-12-2007 winterwedstrijden bij WSV de Viking
12-11-2007 DOOR DE OGEN VAN PEER VAN AGT
02-11-2007 Uitslagen Snertrace 2007 en ZomerAvondZeilen 2007
01-11-2007 Watersportverbond Cursus
01-11-2007 Watersportverbond Cursus
30-10-2007 Winterklaar maken boten
24-10-2007 Snertrace 28 oktober
13-10-2007 European Laser Masters Championschip en World Laser Championship 2007
13-10-2007 Oude Zakken Race en Bossche 5
13-10-2007 Optimistenvloot in de verkoop
08-10-2007 DOOR DE OGEN VAN PEER VAN AGT, SEIZOEN 2007.
22-09-2007 NSA : ’s-Hertogenbosch investeert in haar sportclubs
22-09-2007 Snertrace 2007
22-09-2007 6-7 oktober 2007 : 32e editie Bossche 5
22-09-2007 foto's jubileumweekend 2007 - update 16 september
07-09-2007 Laatste wedstrijd ZomerAvondZeilen 2007
03-09-2007 jubileumweekend, the day after..
31-08-2007 Inschrijven rescuecursus
20-08-2007 Tumult op terras ;Jouri Welmers in gevecht.....
13-08-2007 Bestuur 2007 stelt zich voor
29-07-2007 Fotoreportage CWO cursussen juli 2007
04-07-2007 Jo Jacobs 24 december 1924 – 25 juni 2007
25-06-2007 Tussenstand Zomeravondzeilen
25-06-2007 Optimisten in het rek
07-06-2007 Foto's Combi-Zuid Oosterplas
07-06-2007 Verslag Algemene Ledenvergadering 2007
28-05-2007 2-3 juni Combi-Zuid op Oosterplas
26-05-2007 Zeilvereniging Oosterplas doet weer mee met Kennismakingscursus
14-05-2007 America's Cup : Zon, zee, luxe boten en een oude mok
07-05-2007 Foto's Koninginnerace op de site
02-05-2007 informatie mei 2007
30-04-2007 4 mei start Zomeravondzeilen
29-04-2007 Koninginnerace en rommelmarkt 30 april !
20-04-2007 Terugblik wedstrijd-training Optimisten Ophoven 2007
01-04-2007 ALV 2007: zeilen, zeilen, zeilen en continuiteit
20-01-2007 Inschrijven periode 3 sportstimulering
19-01-2007 Na de storm...
14-12-2006 ZVO Kerstgala 2006
16-10-2006 Drie maal prijs in Bossche Vijf
11-10-2006 ONK 2006
08-09-2006 Nieuwe havenmeester stelt zich voor
03-09-2006 Combi-Zuid wedstrijden te Thorn en Roermond op 9 en 10 September
26-08-2006 De Oetel The Challenge
17-08-2006 Zaterdag 26 augustus BBQ bij ZVO
16-08-2006 Laatste zeilcursus start zondag 20 augustus
Komende activiteiten:
Voorjaars klusdag (30 maart)
Opening nieuwe zeilseizoen (7 april)
CWO Blok 2: 12, 19, 26 juni en 3, 10 juli 2016 (7 feb)
Klik hier voor alle activiteiten